Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ζητά να αποζημιωθούν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπως στην Κρήτη

Σε σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, η οποία κοινοποιειται στους βουλευτές Μεσσηνίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Τριφυλίας και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας,ο Σύλλογος ζητά η περιοχή της Τριφυλίας να συμπεριληφθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός στο νομό Λαισθίου για τις καλλιέργειες της Κρήτης και να αποζημιωθεί η περιοχή, γιατί οι παραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Η περιοχή της Τριφυλίας είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπίων στην χώρα μας. Η έκταση των θερμοκηπίων ανέρχεται σε 3300 στρέμματα.

Η καλλιεργητική περίοδος αρχίζει τέλη Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται μέσα έως τέλη Ιουλίου.

Οι κυριότερες καλλιέργειες είναι η τομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά, το φασόλι, η μελιτζάνα και σε μικρότερη έκταση τα λοιπά κηπευτικά.

Η συγκομιδή αρχίζει Μάρτιο και ολοκληρώνεται τέλη Ιουλίου.

Ο κύριος όγκος παράγεται τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Ο κλάδος των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην περιοχή είναι ο πλέον δυναμικός και το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό.

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος χωρίς καμιά αμφιβολία χαρακτηρίζεται από τις καταστρεπτικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία στο ξεκίνημά της βρήκε τις καλλιέργειες της περιοχής στο μέγιστο της παραγωγικής δυναμικότητάς της. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου που αναφέραμε παραπάνω.

Η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί είναι τεράστια. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και είναι αμφίβολο αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια οικονομική ζημιά στο εισόδημά μας και στην οικονομία της περιοχής, αλλά και στην τροφοδοσία στο μέλλον της αγοράς με θερμοκηπιακά προϊόντα.

Ύστερα από σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ, ενημερωθήκαμε για την δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αποζημιωθούν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή της Κρήτης.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε η περιοχή μας να συμπεριληφθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός και να αποζημιωθεί η περιοχή, γιατί οι παραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις