Ελπίδες για «καλό ελαιόλαδο» στην Κρήτη - Καινοτομία στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας
Ελπίδες για «καλό ελαιόλαδο» στην Κρήτη

«Μια καλή χρονιά για το δάκο σημαίνει μια καλή χρονιά για την ποιότητα του ελαιόλαδου» είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του τμήματος Μοριακής Εντομολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Γιάννης Βόντας μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA αναφερόμενος στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας για την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Βόντα, οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά λόγω της συστράτευσης Περιφέρειας Κρήτης, ερευνητών και παραγωγών. «Η Περιφέρεια Κρήτης πήρε θέση και κατάφερε να πάρει αυτά που διεκδίκησε και αυτό ήταν πρωτόγνωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερευνητής του ΙΤΕ.

«Ένας βασικός λόγος του περσινού προβλήματος πέρα από την κλιματική αλλαγή, ήταν τα λάθος φάρμακα και οι άστοχοι ψεκασμοί. Φέτος δεν έγινε χρήση τέτοιων φαρμάκων και ο δάκος ελέγχθηκε» πρόσθεσε ο κ. Βόντας.

Ο ίδιος επισήμανε πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί αλλά η οργάνωση είναι ένα καλό δείγμα επίλυσης του προβλήματος.

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει οδηγός για την καταπολέμηση του δάκου. Πάντα η Κρήτη καινοτομεί και αυτό κάνει φέτος και στη διαχείριση του προγράμματος δακοκτονίας. Η Περιφέρεια βοηθά ώστε οι ερευνητές να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς» ανέφερε ο κ. Βόντας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις