Δήμαρχος Ερμιονίδας: Πολύ σημαντική απόφαση η ένταξη του "Ροδιού Ερμιόνης" στο μητρώο ΠΟΠ
Ροδιού Ερμιόνης" στο μητρώο ΠΟΠ

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, «πρόκειται για μία μεγάλη κατάκτηση και στην ουσία αποτελεί το επιστέγασμα πολύχρονων προσπαθειών, αφού έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν μία σειρά από πολλές διαδικασίες».

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Γεωργόπουλο, «κάθε χρόνο παράγονται στην περιοχή μας περισσότεροι από 1.200 τόνοι ροδιού, που έχει ξεχωριστές ιδιότητες».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στους παραγωγούς της περιοχής μας», ενώ σε αυτό το σημείο επισημαίνει, ότι «αναμένουμε να δοθεί σύντομα λύση στο σημαντικό θέμα της άρδευσης, μέσω του έργου του Ανάβαλου, αφού είναι έτοιμα να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης».

Το «Ρόδι Ερμιόνης» είναι ένα ρόδι που καλλιεργείται στον Δήμο Ερμιονίδας, στην περιφερειακή ενότητα της Αργολίδας. Ο καρπός του χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τεχνογνωσία των καλλιεργητών έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς συνδυάζονται συγκεκριμένοι εδαφοκλιματικοί παράγοντες και τεχνική καλλιέργειας, που συντελούν στην διαμόρφωση του τελικού προϊόντος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις