Νεμέα: Μειωμένη παραγωγή, αλλά με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Νεμέα: Μειωμένη παραγωγή

Η φετινή χρονιά είχε έναν ήπιο σχετικά χειμώνα με λίγες βροχοπτώσεις την άνοιξη. Προς το τέλος της άνοιξης υπήρξε ένα μικρό διάστημα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ακολούθησε ένα μικρό κύμα με κρύο –τέλη Μαΐου. Οι καιρικές συνθήκες της άνοιξης οδήγησαν σε μειωμένη καρπόδεση η οποία με την σειρά της οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στα φυτά. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και τελικά η ωρίμαση τον σταφυλιών εξελίχθηκε με άριστες συνθήκες.

Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών συνέβαλλε τελικά τα σταφύλια, αν και με χαμηλή παραγωγή ανά πρέμνο, να φτάσουν στην ωρίμαση σε κανονική για την περιοχή εποχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχθούν σταφύλια πολύ καλής ποιότητας με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Για το συνεταιριστικό οινοποιείο ο τρύγος ξεκίνησε 14/9/2020, διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες και ανήλθε περίπου στα περσινά επίπεδα με λίγο χαμηλότερη εισκόμιση σταφυλιών.

Το κρασί που παράχθηκε έχει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, πλούσιο σε χρώμα και με αρκετές και μαλακές τανίνες, με καλή οξύτητα και χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν μια πολύ καλή εξέλιξη στο χρόνο, τόσο για τα φρέσκα και τα ροζέ, όσο και για αυτά που πρόκειται να παλαιώσουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις