Αίγυπτος: Αγόρασε 50.000 τόνους εισαγόμενου ρυζιού σε διαγωνισμό

Στην αγορά 50.000 τόνων λευκού ρυζιού προχώρησε ο κρατικός αγοραστής δημητριακών της Αιγύπτου έχοντας ως σχέδιο να τους πουλήσει στο πρόσφατα εγκαινιασμένο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της χώρας, όπως είπε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του υπουργείου Προμήθειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προμηθειών Ibrahim Ashmawy είπε σε τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το ρύζι θα μπορούσε να πωληθεί σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω του Αιγυπτιακού Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων.

Το υπουργείο ανεφοδιασμού της Αιγύπτου είναι συνήθως υπεύθυνο για την προμήθεια επιδοτούμενου ψωμιού, ρυζιού και άλλων ειδών σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια από τον πληθυσμό 104 εκατομμυρίων της Αιγύπτου.

Ωστόσο, πρόσφατα χρησιμοποίησε το χρηματιστήριο για να εξαλείψει τις στρεβλώσεις των τιμών του ιδιωτικού τομέα πουλώντας αγαθά, ειδικά σιτάρι και καλαμπόκι, σε τοπικές εταιρείες καθώς παραπονέθηκαν για ελλείψεις εφοδιασμού και υψηλές τιμές.

Η Αίγυπτος μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει το χρηματιστήριο για να παρέμβει στο εμπόριο ρυζιού, όπου υπήρξε έλλειψη αποθεμάτων στα σούπερ μάρκετ καθώς το κρατικό ανώτατο όριο τιμών οδήγησε ορισμένους εμπόρους και παραγωγούς να παρακρατήσουν ή να μειώσουν την παραγωγή, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ.

Αν και το μέτρο του ανώτατου ορίου τιμής έληξε αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα το ανανεώσει, είπε ο Ashmawy.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις