Το σιτάρι της ΕΕ διατηρείται σε χαμηλό 19 μηνών, η ελαιοκράμβη πέφτει
Το σιτάρι της ΕΕ διατηρείται σε χαμηλό 19 μηνών, η ελαιοκράμβη πέφτει

Το σιτάρι Euronext υποχώρησε την Τρίτη και διατηρήθηκε σε χαμηλό 19 μηνών, ενώ η ελαιοκράμβη υποχώρησε σχεδόν 5%, καθώς οι συμμετέχοντες έβλεπαν πέρα ​​από τους κινδύνους για μια συμφωνία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα και επικεντρώθηκαν σε άφθονες βραχυπρόθεσμες προμήθειες και αρνητικό οικονομικό κλίμα στις ευρύτερες αγορές.

Το σιτάρι Σεπτεμβρίου BL2U3, το πιο ενεργό συμβόλαιο στο Euronext, σημείωσε πτώση 0,4% στα 242,75 ευρώ (266,22 $) ο τόνος.

Προσθέτει τιμή κλεισίματος σιταριού, πτώση κραμβόσπορου

ΠΑΡΙΣΙ, 25 Απριλίου (Reuters) - Το σιτάρι Euronext υποχώρησε την Τρίτη για να διατηρηθεί σε χαμηλό 19 μηνών, ενώ η ελαιοκράμβη μειώθηκε σχεδόν 5%, καθώς οι συμμετέχοντες έβλεπαν πέρα ​​από τους κινδύνους για μια συμφωνία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα και επικεντρώθηκαν σε άφθονες βραχυπρόθεσμες προμήθειες και αρνητικά οικονομικά κλίμα σε ευρύτερες αγορές.

Το σιτάρι Σεπτεμβρίου BL2U3, το πιο ενεργό συμβόλαιο στο Euronext, σημείωσε πτώση 0,4% στα 242,75 ευρώ (266,22 $) ο τόνος.

Νωρίτερα υποχώρησε στα 241,00 ευρώ, την πιο αδύναμη τιμή BL2c2 δεύτερου μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2021 και ελαφρώς κάτω από το χαμηλό προηγούμενο 19 μηνών που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη θέση του την Τρίτη ότι η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επιτρέπει τις θαλάσσιες εξαγωγές από την Ουκρανία, δεν λειτουργεί για τη Μόσχα.

«Νομίζω ότι υπάρχει αυξανόμενη πεποίθηση στην αγορά ότι η ουκρανική ναυτιλιακή συμφωνία μπορεί να μην παραταθεί τώρα», είπε ένας έμπορος.

«Αλλά τα αρνητικά σχόλια από τους Ρώσους συνεχίζονται τόσο καιρό που φαίνεται ότι υπάρχει μια γενική αποδοχή ότι κάτι θα αλλάξει».

Η ανησυχία για πιθανή διακοπή των ουκρανικών θαλάσσιων εξαγωγών έχει μετριαστεί από τις μεγάλες προμήθειες στη Ρωσία, αν και ορισμένοι έμποροι υποστηρίζουν ότι οι τιμές δεν αντανακλούν τους κινδύνους για την προσφορά στη Μαύρη Θάλασσα λόγω της πτωτικής στάσης των επενδυτικών κεφαλαίων.

Το σιτάρι του Σικάγο Wv1 έπεσε περαιτέρω σε χαμηλό 21 μηνών, επίσης πιεσμένο από τις προβλέψεις για σημαντικές βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα στις ζώνες χειμερινού σίτου των ΗΠΑ που πλήττονται από την ξηρασία. GRA/

Οι έμποροι περίμεναν διαγωνισμό εισαγωγής σιταριού που προκήρυξε η Τυνησία για την Τετάρτη, με τον προφανή αποκλεισμό της προέλευσης από τη Μαύρη Θάλασσα να αυξάνει τις προοπτικές πωλήσεων για το δυτικοευρωπαϊκό σιτάρι.

Ο ελαιοκράμβης, που χρησιμοποιείται ευρέως στο βιοντίζελ, παρασύρθηκε από το αργό πετρέλαιο LCOc1 καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις οικονομικές προοπτικές. Ή

Η ελαιοκράμβη COMQ3 του Αυγούστου στο Euronext σημείωσε πτώση 4,8% στα 437,00 ευρώ ο τόνος, μετά από νωρίτερα χαμηλότερο επίπεδο ενός μηνός.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις εξαγωγές και εισαγωγές σιτηρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβλήθηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος.

Η βροχή αυτή την εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αναμενόταν να διατηρήσει τις καλλιέργειες σε καλή κατάσταση, με αξιοσημείωτη εξαίρεση την Ισπανία που έχει πληγεί από την ξηρασία.

Στη Γερμανία, το κανονικό πρωτεϊνικό σιτάρι 12% για παράδοση Μαΐου στο Αμβούργο προσφέρθηκε προς πώληση περίπου στο επίπεδο του συμβολαίου Euronext May BL2K3, με τους αγοραστές να αναζητούν ένα ευρώ κάτω από το εμπόριο με ένα ευρώ κάτω τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις