Κίνα: Μειωμένη αναμένεται η παραγωγή ζάχαρης

Η παραγωγή ζάχαρης της Κίνας από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023 αναμένεται να φθάσει τους 9 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων. 

Η προβλεπόμενη παραγωγή μειώθηκε κατά 330.000 τόνους από την προηγούμενη πρόβλεψη που έγινε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από την κινεζική γεωργική προσφορά και ζήτηση, υπό την επιτροπή προοπτικών κινεζικής γεωργίας του υπουργείου. 

Η μηνιαία έκθεση ανάλυσης απέδωσε την αναθεώρηση στη χαμηλότερη παραγωγή ζαχαροκάλαμου στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, τη μεγαλύτερη βάση παραγωγής ζάχαρης της χώρας. 

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές της ζάχαρης στην κινεζική αγορά θα αυξηθούν σε ένα εύρος τιμών από 5.950 γιουάν (περίπου 863,8 δολάρια ΗΠΑ) έως 6.550 γιουάν, από την πρόβλεψη για 5.650-6.200 γιουάν που έγινε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. 

Προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ζάχαρης από την παραγωγή ζάχαρης και την κατάσταση των εξαγωγών στη διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις