Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιά

 

Ένα κουτάκι ανθρακούχου αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιακή νόσο κατά το ένα τρίτο, προειδοποιεί μια νέα εκστρατεία υγείας.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας έφτιαξαν μια καμπάνια ενημέρωσης με δύο αφίσες που επισημαίνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων που κρύβει η κατανάλωση πολλών αναψυκτικών καθώς και την απότομη και γρήγορη άυξηση του βάρους. Η εκστρατεία με τίτλο GULP - Give Up Loving Pop - έχει δημιουργηθεί από την Ομάδα Ισότητας Υγείας, με έδρα το Λίβερπουλ, η οποία υποστηρίζεται από το NHS και τις τοπικές αρχές.

Η ζάχαρη έχει χαρακτηριστεί ως ο «νέος καπνός» από ορισμένους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε μια εθνική επιδημία παχυσαρκίας, ιδίως μεταξύ των παιδιών. Πλήθος οργανώσεων αγωνίζονται υποστηρίζοντας την ιδέα επιβολής φόρου επί των αναψυκτικών, τόσο για να μειώσουν την κατανάλωση τους όσο και για να συγκεντρώσουν χρήματα για να υποστηρίξουν τα συστήματα υγείας .

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ υποστήριξε ότι μια φορολογική επιβάρυνση στα αναψυκτικά , θα σώσει χιλιάδες παιδιά από διαβήτη, καρκίνο και καρδιακές παθήσεις. Υποστήριξαν ότι μια τέτοια εισφορά θα απέτρεπε 1.100 περιπτώσεις καρκίνου μόνο στο Λονδίνο, θα μείωνε κατά 6.000 τους ασθενείς με διαβήτη και θα υπήρχαν 4.300 λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα.

Ο Ρόμπιν Άιρλαντ, Διευθυντής της εκστρατείας GULP δήλωσε ότι «Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πλήρως το κακό που μπορούν να κάνουν τα αναψυκτικά στην υγεία σας, όπως ότι καταστρέφουν τα δόντια σας ενώ η υπερκατανάλωση αυτών των ποτών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, σε διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθεια».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις