Η σωστή διατροφή "ασπίδα" και για τα μάτια μας

Τα περιττά κιλά επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού και δημιουργούν αρκετά προβλήματα, κάποια από τα οποία δεν τα γνωρίζουμε.

Τα επιπλέον, λοιπόν, κιλά συνδέονται και με την υγεία των ματιών κατά κάποιο τρόπο και αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ασθένειας.

Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του καταρράκτη και να προστατέψει την όρασή μας. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι θρεπτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, επιβραδύνουν τη γένεση του καταρράκτη. Από την άλλη πλευρά άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 30 kg/m2, είχαν 36% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη.

Παρατήρησαν μάλιστα ότι είχαν 68% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υποκαψικό καταρράκτη, που είναι η μορφή που προκαλεί τη μεγαλύτερη αναπηρία στην όραση, ενώ ο κίνδυνος για πυρηνικό καταρράκτη δεν ήταν αυξημένος.

Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στις βλάβες που δημιουργούνται στην όραση από την εμφάνιση διαβήτη. Όπως είπαν, οι ανωμαλίες του μεταβολισμού της γλυκόζης ευνοούν την ανάπτυξη διαβήτη με αποτέλεσμα ο φακός του ματιού να υφίσταται βλάβες ακόμα και πριν από την εκδήλωση από κλινικής απόψεως του σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή: baby.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις