Η μαύρη σοκολάτα δεν βοηθά την αποκατάσταση των μυών βλαβών

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχουν μπει πολλές φορές στο μικροσκόπιο των ερευνητών και όπως έχει διαπιστωθεί τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακάμψουν από μια σκληρή προπόνηση.  

Ωστόσο, νέα έρευνα που έγινε από φοιτητή του Πανεπιστημίου του Huddersfield, η οποία έγινε μελετώντας την Αθλητική Άσκηση και τη Διατροφή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει σημαντική επίδραση στην ανάκαμψη των μυών της γυναίκας μετά την άσκηση, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα. 

Ο Liam Corr πρόκειται να αποφοιτήσει τον Ιούλιο και για τη διατριβή του τελευταίου έτους, διεξήγαγε μια ερευνητική μελέτη που εξέταζε αν τα θρεπτικά συστατικά του κακάου, γνωστά ως Cocoa Flavanols, είχαν επίδραση στην ευαισθησία των μυών των  γυναικών που συμμετείχαν στην άσκηση. 

Ο Liam επέλεξε ειδικά μια θηλυκή κοόρτη γιατί είπε ότι υπάρχει έλλειψη βιβλιογραφίας σχετικά με τις πτυχές της αποκατάστασης μυών στις γυναίκες. Η έρευνά του εντυπωσίασε τη Βρετανική Ένωση Επιστημών Αθλητισμού και Άσκησης όταν βραβεύτηκε στην πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό ερευνητικών ανακοινώσεων. 

Για την έρευνα αυτή δόθηκε στο Liam πρόσβαση στις υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις για τους σπουδαστές του Sport and Exercise Nutrition του Πανεπιστημίου Ramsdin. Μετά την πρόσληψη μιας ομάδας συμμετεχόντων, εξέτασε τη μυϊκή τους δύναμη χρησιμοποιώντας ένα δυναμόμετρο και μέτρησε το μέγιστο ύψος άλματός τους χρησιμοποιώντας μία οπτική αναλογική κλίμακα. Τα άτομα κλήθηκαν στη συνέχεια να διενεργήσουν πέντε σετ των 20 αλμάτων. 

Φλαβανόλες κακάου και μυϊκές βλάβες 

Οι συμμετέχοντες έπειτα από τις άσκηση είτε κατανάλωσαν ένα καθορισμένο ποτό με Cocoa Flavanols ή ένα εικονικό φάρμακο και ανέφεραν δύο μέρες αργότερα για το πω ένιωθαν του μύες τους. 

Ενώ, τα δεδομένα που παράγονται από το ερευνητικό αυτό έργο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Cocoa Flavanols δεν έχει σημαντική επίδραση στην ανάκαμψη των μυών και τη διόρθωση της μυϊκής βλάβης που επέρχεται έπειτα από σκληρή άσκηση στις γυναίκες, ο Liam στοχεύει να εξετάσει τις επιδράσεις αυτών των θρεπτικών ουσιών στην ανάκαμψη μυών λεπτομερέστερα και με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων στη μελέτη. 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις