Έτσι το καλαμπόκι γίνεται ποπ κορν!

Είναι το σνακ που όλοι αγαπάμε. Το φτιάχνουμε όταν είναι να δούμε ταινία, είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για το σινεμά, πάει τέλεια με το αναψυκτικό μας.

Το προτιμάμε από τα γαριδάκια και μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας ότι ώρα το επιθυμήσουμε.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξει κανείς η αλήθεια είναι αλλά αναρωτήθηκες ποτέ πως γίνεται και φουσκώνει για να γίνει τόσο αφράτο και ωραίο;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να καταλάβεις πως το καλαμπόκι γίνεται ποπ κορν:

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στο καλαμπόκι που πρέπει να ενωθούν για να παράξουν πυρήνες ποπ κορν. Αυτά τα στοιχεία είναι το ποσοστό της περιεκτικότητάς του σε νερό, το σκληρό και αδιαπέραστο από το νερό κέλυφος και ο πυρήνας από άμυλο

Όταν το καλαμπόκι θερμαίνεται, το νερό μέσα του, αρχίζει να βγάζει ατμούς. Υποθέτοντας ότι το κέλυφος δεν έχει ρωγμές για να επιτρέψει το νερό να αποδράσει, δημιουργείται πίεση.

Το άμυλο στο εσωτερικό μετατρέπεται σε μια παχύρρευστη ουσία και τελικά η πίεση γίνεται τόσο μεγάλη που το σκληρό κέλυφος «εκρήγνυται». Όταν συμβαίνει αυτό, ο ατμός αυτόματα απλώνεται, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και η παχύρρευστη ουσία να απλώνεται και να μετατρέπεται σε… αφρό.

Βασικά το παχύρρευστο άμυλο επεκτείνεται σχηματίζοντας μια λεπτή αέρινη φούσκα η οποία εκτίθεται στον αέρα και στερεοποιείται. Η διαδικασία της ψύξης μετατρέπει το άμυλο και τα πολυμερή πρωτεΐνης σε φουσκωμένες νιφάδες, οι οποίες είναι γνωστές ως ποπ κορν.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις