CEVI: Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου δεν πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με τον ευρωπαϊκό κρασί
CEVI: Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου δεν πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με τον ευρωπαϊκό κρασί

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου (4/2/20210), η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών (CEVI), μέλος της οποίας είναι και ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών  Ελλάδας,  συγχαίρει και υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να κινητοποιηθεί σε θέματα υγείας με στόχο την καλυτέρευση της υγείας των ευρωπαίων πολιτών. Παρ’ όλα αυτά νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία της αναφορικά με τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτών των στόχων και θεωρεί απαραίτητη την ανάγκη συνεργασίας με τους ευρωπαϊκούς φορείς που εμπλέκονται στο σχέδιο, καθώς οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης της επιβλαβούς χρήσης αλκοόλ εγκυμονούν κινδύνους για τον οινοπαραγωγικό κλάδο.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών πιστεύει και υποστηρίζει ότι οι πιο κατάλληλοι τρόποι καταπολέμησης της επιβλαβούς χρήσης αλκοόλ είναι η πρόληψη και η πληροφόρηση. Σε αυτό το πλαίσιο η CEVI επιθυμεί να εργαστεί στο πλευρό του ευρωπαϊκού οινικού κλάδου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα σχέδιο ενημέρωσης σχετικά με τα συστατικά και τη διατροφική αξία που περιέχονται στα οινικά προϊόντα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προϊόντα μας μπορούν να είναι μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής εφόσον καταναλώνονται υπεύθυνα και με μέτρο, χωρίς να αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.

Σε αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να παρέχουμε σαφείς και αξιόπιστες πληροφορίες στους καταναλωτές μας, ενώ παράλληλα θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση ώστε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου να μην αποτελέσει στιγματισμό και ανώφελη δυσφήμιση στην προβολή και προώθηση των προϊόντων μας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της CEVI Τομάς Μοντάν, «Υπάρχει πάντα μια ιστορία και μια τεχνογνωσία πίσω από κάθε φιάλη κρασιού που παράγουμε. Ο οίνος είναι μια Ευρωπαϊκή κληρονομιά και ένα προϊόν-σύμβολο πολιτισμού που πρέπει να συνεχίσει να προστατεύεται, ενώ παράλληλα να καταναλώνεται με υπευθυνότητα.  Βρισκόμαστε στην διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να διασφαλίσουμε μια κοινή οπτική και παράλληλα να διατηρήσουμε τη “νομιμότητα” των προϊόντων μας»

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις