Να προτιμήσω τσιπούρα και λαβράκι από την άγρια θάλασσα ή από το ιχθυοτροφείο;

Ο Κων. Μυλωνάς ξεδιαλύνει τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τις ιχθυοκαλλιέργειες

Να προτιμήσω τσιπούρα και λαβράκι ανοιχτής θάλασσας που εκεί τα ψάρια ζουν ελεύθερα ή να πάρω του ιχθυοτροφείου που είναι…σίγουρα πιο φτηνά; Αλλά τι τα ταίζουν εκεί;

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή κάνει στον εαυτό μας το ερώτημα; Η απάντηση δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι κι αλλιώς…μάλλον τρώμε τις μεγαλύτερες ποσότητες ψαριών από το ιχθυοτροφείο!

«Το 60% της κατανάλωσης των ψαριών σήμερα προέρχεται από την ιχθυοκαλλιέργεια ανεξάρτητα εάν μας τα πουλούν ως ψάρια ανοιχτής, άγριας θάλασσας» τόνισε ο δρ. Κων.Μυλωνάς που μίλησε στo LIVETALKS για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα και παγκοσμίως αποσαφηνίζοντας τι πραγματικά συμβαίνει με τον συγκεκριμένο τρόπο παραγωγής ψαριών.

«Ανεξάρτητα από το ποιες επιφυλάξεις υπάρχουν για τα ψάρια αυτά που καλλιεργούνται πρέπει να πούμε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι, εντοπίζονται ακόμη και τα προβλήματα που δεν μπορείς να τα εντοπίσεις στα ψάρια ανοιχτής θάλασσας» ανέφερε και πρόσθεσε πόσο μεγάλη ζημιά έχουν κάνει στις θάλασσές μας η υπεραλίευση με σύγχρονα μέσα.

Ο κ.Μυλωνάς εξήγησε πως και γιατί ξεκίνησαν οι ιχθυοκαλλιέργειες, επεσήμανε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες προσφέρουν ασφάλεια και συνεχείς πιστοποιήσεις για τα ψάρια που παράγονται και αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν από την χρήση αντιβιοτικών ή φορμόλης η οποία πάντως σύντομα θα αντικατασταθεί από πιο ασφαλείς ουσίες.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε:

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις