Ο καρχαρίας μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με επιστήμονες ο καρχαρίας είναι το μόνο πλάσμα στη φύση που έχει στον οργανισμό του ένα αντίσωμα το οποίο θα μπορούσε να φανεί ικανό να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού.

Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντιν στη Σκωτία ανακάλυψαν πως στον οργανισμό του θαλάσσιου ζώου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αντιγονικοί υποδοχείς της αιμοσφαιρίνης (IgNAR), που θα μπορούσαννα λειτουργήσουν προληπτικά στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, αλλά και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Όπως αναφέρουν οι Times, η έρευνα έχει επικεντρωθεί στα καρκινικά μόρια HER2 και HER3 που προκαλούν τον μεγαλύτερο αριθμό καρκίνο του μαστού. Ο στόχος των ειδικών είναι να σταματήσουν τη δράση αυτών των μορίων, τα οποία ρυθμίζουν τη λειτουργία του πολλαπλασιασμού και του θανάτου των άλλων κυττάρων, προκαλώντας καρκίνο.

«Τα αντιγόνα IgNAR επιτίθενται στους στόχους, δηλαδή στα καρκινικά κύτταρα, σαν ιοί ή παράσιτα», αναλύει η Ελεν Ντούλεϊ, από το Ιδρυμα Βιολογικών Επιστημών της Βρετανίας.

www.koolnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις