Ενοποιούνται οι εγκαταστάσεις ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Στην ενοποίηση των εγκαταστάσεων των ασφαλιστικών οργανισμών ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης. Αναλυτικότερα, πρόκειται να υλοποιήσει τις εξής πέντε σημαντικές παρεμβάσεις - καινοτομίες για την εξοικονόμηση πόρων και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής:

- Επέκταση φορολογικού και ασφαλιστικού πιστοποιητικού από όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, αλλά και το ασφαλιστικό πιστοποιητικό που θεσμοθετείται για όλες τις επιχειρήσεις. Το πιστοποιητικό υποβάλλεται κάθε χρόνο, όπως οι φορολογικές δηλώσεις.

- Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει με το πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Δίχτυ», στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ασφαλιστικών φορέων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

- Στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις όλων των ταμείων, θα ξεκινήσει το σχέδιο «συγκατοίκησης» των ασφαλιστικών φορέων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, διευκολύνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και παράλληλα επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης έως το τέλος Ιουλίου θα προχωρήσει στην υπογραφή δύο σημαντικών αποφάσεων, οι οποίες στόχο έχουν να περιορίσουν σημαντικά την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. 
Η πρώτη αφορά την υποχρέωση ταυτόχρονης δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ με τη δεύτερη ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική διασύνδεση του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις