Διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και συνεργάτες του, παρουσία των διοικήσεων των ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΕ, για το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Συζητήσαμε σήμερα για ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει χθες. Αναφέρομαι στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κρήτη. Και για την μικρή και για την μεγάλη. Είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει ώθηση  στην ανάπτυξη του νησιού, θα εξοικονομήσει χρήματα και ταυτόχρονα θα είναι και περιβαλλοντικά επωφελές για την Κρήτη. Συμφωνήσαμε και από τις δύο πλευρές, ο καθένας από την μεριά του, ο καθένας από το ρόλο του, να “τρέξουμε” έτσι ώστε το έργο να μην  μείνει στα σχέδια αλλά να γίνει πράξη. Είμαι βέβαιος πως θα πάμε καλά».
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Είχαμε μια θετική εξέλιξη στη διασύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο υπουργός έχει δώσει την εντολή για να προχωρήσουν και οι δύο διασυνδέσεις, και η μικρή και η μεγάλη. Είμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς εδώ για να προχωρήσουν αυτά τα έργα και θεωρώ ότι με τη βοήθεια του Υπουργού και των Υπηρεσιών του θα μπορέσουμε σύντομα να ξεκινήσει η μικρή διασύνδεση που θα δώσει μόνο οφέλη στην ανάπτυξη του νησιού μας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Υπουργό διότι έχει υπογράψει την προένταξη δύο νέων έργων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης και αφορoύν το Αμάρι και τη Χερσόνησο και είμαστε πανέτοιμοι το επόμενο χρονικό διάστημα να δημοπρατήσουμε αυτά τα έργα, ώστε να λύσουμε οριστικά για το επόμενο χρονικό διάστημα το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νησί μας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις