Έγκριση διάθεσης πίστωσης για αποκατάσταση ζημιών σε εγγειοβελτιωτικά έργα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα τη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β. Αγροκτήματος Έλους Κανδήλας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας καθώς και του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β. Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να συνυπογραφεί και από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.  

Συγκεκριμένα, ενεκρίθη η διάθεση 30.000 € για τον Τ.Ο.Ε.Β. Αγροκτήματος Έλους Κανδήλας και 10.000€ για τον Τ.Ο.Ε.Β. Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών. Οι δύο Τ.Ο.Ε.Β. υποχρεούνται να υποβάλλουν αναλυτικό απολογισμό της διάθεσης των παραπάνω δαπανών στην εποπτεύουσα υπηρεσία (Δήμο Τρίπολης και Δήμο Φιλιατών αντίστοιχα) με κοινοποίηση στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα την έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πρόληψη και την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες σε εγγειοβελτιωτικά έργα Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.). Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 40.000€  για την αποκατάσταση ζημιών ή πρόληψη αυτών από πλημμύρες ή άλλη αιτία που συνιστά ανωτέρα βία στα εγγειοβελτιωτικά έργα του Γ.Ο.Ε.Β. Ορεστιάδας. Ο Οργανισμός οφείλει να υποβάλλει αναλυτικό απολογισμό της διάθεσης της ανωτέρω πίστωσης στην εποπτέυουσα υπηρεσία του Γ.Ο.Ε.Β. με κοινοποίηση στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση πρόκειται να συνυπογραφεί και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις