Ζήτησαν χρηματοδότηση για την κατασκευή του φράγματος στη θέση «Βαρσαμάς»

Τη χρηματοδότηση της κύριας μελέτης κατασκευής του φράγματος στη θέση «Βαρσαμάς», ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, ζήτησαν από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, οι δήμαρχοι Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης και Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης.

Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο, το οποίο θα τροφοδοτεί με νερό ύδρευσης και άρδευσης τους ορεινούς όγκους του Μαλεβιζίου και την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.
Η περιοχή «Βαρσαμάς» βρίσκεται στα σύνορα των δύο δήμων, χώρο που λόγω και της φυσιολογίας του εδάφους προσφέρεται ιδανικά. Θα μπορεί να παρέχει περίπου 3.500.000 κυβικά μέτρα νερό στους γύρω οικισμούς και να απαλλάξει τους Δήμους από τον βραχνά του τεράστιου κόστους λειτουργίας των γεωτρήσεων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, τόνισε: «Παρουσιάσαμε στον Υπουργό την αρχή και τον στόχο της συνεργασίας μας με τον ΟΑΚ και την προσπάθεια κατασκευής πλήρους φακέλου για το διαδημοτικό έργο του φράγματος στο «Βαρσαμά». Ένα έργο συνεργασίας που αφορά δύο Δήμους, δύο Αντιπεριφέρειες και στοχεύει κυρίως στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, σημείωσε: «Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, με τεράστιο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ένα έργο που θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης που αντιμετωπίζουμε στη συγκεκριμένη περιοχή άπαξ και διαπαντός».

 

Δείτε επίσης