Ηράκλειο: Επιπλέον πιστώσεις από το πρόγραμμα Leader
Leader

Με υπερδιπλάσιο ποσό από το αρχικά εγκεκριμένο, προχωρά η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στην υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεων 134 δημοσίων και ιδιωτικών έργων, στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων Leader, Ηρακλείου και Μεσαράς.

Συνολικά θα διατεθούν περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν σε 11 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αποτελέσματα ένταξης ιδιωτικών έργων σε Ηράκλειο και Μεσαρά και δημόσιων έργων σε Μεσαρά, οριστικοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, την έγκριση ποσού υπερδέσμευσης και τις αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών διαχείρισης προγράμματος των τοπικών προγραμμάτων Leader.

Μετά από αυτή την εξέλιξη της χρηματοδότησης, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους επενδυτές, ώστε να τους στηρίξει στην υλοποίηση των προτάσεών τους, που θα πραγματοποιηθούν, την ερχόμενη Τρίτη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος στις Αρχάνες, και την επομένη την ίδια ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, στις Μοίρες.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης θα ανακοινώσει τα δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται για χρηματοδότηση και θα γίνει παρουσίαση των διαδικασιών υλοποίησης τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις