Wall Street: Ανάμεικτα τα πρόσημα

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο Nasdaq γυρίζει στο «κόκκινο» λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης. 

Dow Jones ενισχύεται 1,17% στις 26.378 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,32% χαμηλότερα στις 10.582 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43%, στις 3.194 μονάδες. 

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια BNT162b1 και BNT162b2 έλαβαν τον χαρακτηρισμό «fast track». Ο χαρακτηρισμός «fast track» από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορηγείται για να επιταχύνει την εξέταση νέων φαρμάκων και εμβολίων που δείχνουν δυνατότητα αντιμετώπισης ιατρικών αναγκών.

To θετικό επενδυτικό κλίμα έρχεται κόντρα στη διαρκή άνοδο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Την Κυριακή, η Φλόριντα ανακοίνωσε 15.299 νέα κρούσματα, το υψηλότερο επίπεδο από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει περισσότερες από 60.000 νέες μολύνσεις για τρεις διαδοχικές ημέρες.

«Η Covid παραμένει τεράστιο πρόβλημα με τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους να αυξάνονται», ανέφερε σε σημείωμα ο ιδρυτής της Vital Knowledge. «Η αγορά συνεχίζει να απορροφά όλη αυτή την πληροφορία σχετικά καλά και αυτό φαίνεται να σχετίζεται με τις ελπίδες για το εμβόλιο, το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, την αποφυγή καθολικών lockdown και το ότι δεν έχει υπάρχει έξαρση στα βορειοανατολικά», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,8% στα 1.817 δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,135 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,67%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer κερδίζει 5%, ενώ της BioNTech κάνει άλμα 9,4%.

Άλμα 12,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla στα 1.736 δολάρια. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις