UBS: Επίκεντρο οι βιώσιμες επενδύσεις

Οι βιώσιμες επενδύσεις αποτελούν πλέον την προτιμώμενη λύση της UBS για τους ιδιώτες πελάτες της που επενδύουν διεθνώς.

Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε ένα έκθεσή της η ελβετική τράπεζα, επισημαίνοντας πως «δεδομένου ότι διαχειρίζεται βασικά βιώσιμα περιουσιακά στοιχεία ύψους 488 δισ. δολαρίων, η UBS είναι το πρώτο μεγάλο διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που διατυπώνει τη συγκεκριμένη σύσταση».

Υψηλότερες αποδόσεις

Ενώ οι παραδοσιακές επενδύσεις θα παραμείνουν οι πλέον κατάλληλες υπό ορισμένες και μόνο συνθήκες, η UBS θεωρεί ότι ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 100% λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης δύναται να αποφέρει αντίστοιχες ή και υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τα χαρτοφυλάκια παραδοσιακών επενδύσεων και ταυτόχρονα να προσφέρει εξαιρετική διαφοροποίηση σε όσους πελάτες επενδύουν σε διεθνές επίπεδο. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, οι βασικότεροι δείκτες βιωσιμότητας έχουν καταγράψει μεγαλύτερες αποδόσεις από τους αντίστοιχους παραδοσιακούς.

«Η μεταστροφή των προτιμήσεων προς τα βιώσιμα προϊόντα και τις υπηρεσίες βρίσκεται μόλις στην αρχή», ανέφερε ο Iqbal Khan, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management. «Πιστεύουμε ότι οι βιώσιμες επενδύσεις θα αποδειχθούν μία από τις πιο συναρπαστικές και ανθεκτικές ευκαιρίες τα χρόνια και τις δεκαετίες που έπονται».

«Η νόσος COVID-19 ανέδειξε περίτρανα μία από τις σημαντικότερες μεταβολές που έχουν καταγραφεί  ποτέ στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη διάρκεια μιας γενιάς», δήλωσε ο Tom Naratil, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management και Πρόεδρος της UBS Americas. «Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο και έκανε τους επενδυτές να συνειδητοποιήσουν πόσο ευάλωτες και αλληλοσυνδεόμενες είναι οι κοινωνίες και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριοποίησής μας, ενώ απέδειξε ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε τα ζητήματα βιωσιμότητας».

Η Caroline Kuhnert, Επικεφαλής της UBS Global Wealth Management για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και το Ισραήλ, συμπληρώνει: «Δίχως άλλο, διακρίνουμε ένα ξεκάθαρα αυξανόμενο ενδιαφέρον προς τις βιώσιμες επενδύσεις στις εν λογω περιοχές. Η αειφόρος χρηματοδότηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στρατηγική της UBS, και θεωρούμε ότι το πρόσφατο αυτό βήμα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους επενδυτές στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και το Ισραήλ».

Διαθέτοντας ιστορικό επιδόσεων στις βιώσιμες επενδύσεις διάρκειας περίπου 25 ετών, η βραβευμένη ομάδα της UBS  ήταν άλλωστε η πρώτη που ανέπτυξε πλήρως διαφοροποιημένα βιώσιμα χαρτοφυλάκια, τα οποία έχουν πλέον δοκιμαστεί τόσο σε ανοδικές όσο και σε πτωτικές αγορές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις