Συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών εταιρειών παραγωγής & εμπορίας ελληνικού ελαιολάδου στην Ιαπωνία

Στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας, το Γραφείο O.E.Y.Tόκυο διευθέτησε στο χρονικό διάστημα 14-24/05/2013 δεκαέξι στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών εταιρειών παραγωγής & εμπορίας ελαιολάδου "Etesian Gold"  και "Olive Vision"  και κορυφαίων ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών ελαιολάδου, τροφίμων & εκλεκτών τροφίμων (γκουρμέ), τόσο στο Τόκυο όσο και στην Οσάκα.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα, έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη μίας αμοιβαίας επωφελούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία "Etesian Gold" που είχε συμμετάσχει σε 38η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Ιαπωνίας "Foodex 2013" (5-8 Mαρτίου 2013), παράγει και εμπορεύεται εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας. Επιπλέον, το προϊόν της έχει αποσπάσει αργυρό μετάλλιο (Silver Pentaward) στην κατηγορία "Luxury" στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού συσκευασίας "Pentawards 2012" στη Γαλλία, όπως επίσης αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό γεύσης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου "Olive Japan 2013"στην Ιαπωνία.

Η δε "Olive Vision" παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται τόσο από την ελληνική ποικιλία "μανάκι" όσο και από πρόσμιξη των ποικιλιών "μανάκι" και "κορωνέικη". Το κυριότερο προϊόν της εταιρείας είναι το "Moria Elea", ελαιόλαδο σε μία πρωτοποριακή σχεδιαστικά συσκευασία το οποίο έχει κερδίσει τα κάτωθι βραβεία:

-    grand prestige gold στον διαγωνισμό γεύσης "TerraOliva International Extra Virgin Olive Oil Competition 2012" στο Ισραήλ.
-    χρυσό μετάλλιο καλύτερης συσκευασίας (best package design) στον διεθνή διαγωνισμό "Los Angeles International Olive Oil Competition 2013".
    καλύτερης συσκευασίας (best package design) στον διεθνή διαγωνισμό "New York International Olive Oil Competition 2013".
-    αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό γεύσης "New York International Olive Oil Competition 2013".
-    αργυρό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης "Los Angeles International Olive Oil Competition 2013".
-    αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό γεύσης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία "Olive Japan 2013".

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ονομασίες των ελαιολάδων "Etesian" και "Moria Elea" είναι εμπνευσμένες από την αρχαία ελληνική μυθολογία: στην πρώτη περίπτωση οι "Ἐτησίαι" στα αρχαία ελληνικά, ή μελτέμια όπως έχει επικρατήσει σήμερα, ήσαν άνεμοι οποίοι φυσούσαν το καλοκαίρι προκειμένου μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες και συνεπώς ευνοηθεί η καλλιέργεια των ελαιοδένδρων. Στη δεύτερη περίπτωση, η πρώτη ελιά που φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη ονομάσθηκε "Μορία Ελαία".

Η εν λόγω υποστήριξη από Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο, αποτελεί συνέχεια παρόμοιων εντατικών προσπαθειών του Γραφείου το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου προωθηθούν σε απαιτητική ιαπωνική αγορά ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Τέλος σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του ιαπωνικού Υπουργείου Οικονομικών, σε γιεν το 2012, οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιαπωνία σημείωσαν αύξηση 2,3% σε σχέση με το 2011.

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις