Φραγκογιάννης: Καταφέραμε το 2020 να καταστήσουμε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του χθες, ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι «καταφέραμε το 2020 να καταστήσουμε τη χώρα επενδυτικό προορισμό σε όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν κάπου για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια», κάτι πολύ δύσκολο που όπως φαίνεται «έχουμε πετύχει διότι διαπιστώνουμε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Αναφερόμενος στις ήδη επιτευχθείσες συμφωνίες, εστίασε ειδικότερα στο μεγάλο πρωτοποριακό έργο της πράσινης Αστυπάλαιας με την Volkswagen, το οποίο, όπως είπε, προχωρά άμεσα στην υλοποίησή του από τον Ιανουάριο και θα μας βοηθήσει να έρθουν και άλλες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για το «Electric Cars e.GO Made in Greece», την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι άμεσα πρόκειται συσταθεί ομάδα εργασίας προκειμένου να καταγραφεί το ακριβές πλαίσιο αλλά και οι προϋποθέσεις υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης- άνω των 100 εκατ. ευρώ με απασχόληση 1.000 ατόμων άμεσα και 5.500 έμμεσα - της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO SE στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το Enterprise Greece του ΥΠΕΞ έχει εγκρίνει πάνω από 4 δισ. ευρώ στρατηγικές επενδύσεις μέσα στο 2020. Ενώ υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο με διαφοροποίηση προμηθευτών.

Ως προς τις εξαγωγές, ο κ. Φραγκογιάννης ανέδειξε τη σημασία της διεθνοποίησης της ελληνικής εξαγωγικότητας που προώθησε η οικονομική διπλωματία φέτος με τη δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών στις οποίες μπορούν να απευθύνονται πλέον οι Έλληνες παραγωγοί -και κυρίως οι μικρότεροι που δεν θα είχαν αλλού αυτή τη δυνατότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις