Τι θα γίνει με τις λουτροπόλεις;

Σε γόνιμο κλίμα αλλά με τα μέτωπα όλα ανοιχτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία από το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών (ΣΔΙΠ) Ελλάδας.


Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας κωλυσιέργησε τραγικά να περάσει  την κοινοτική οδηγία για τις λουτροπόλεις, που θα εξασφάλιζε εγκαίρως την έλευση Ευρωπαίων ασφαλισμένων, παρά τις οχλήσεις τουριστικών φορέων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πόλεις και χωριά με ιαματικά λουτρά.


Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΣΔΙΠ  πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη με θέμα την ένταξη της υδροθεραπείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
 Τα υδροθεραπευτήρια των λουτροπόλεων  της χώρας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΔΙΠ Ελλάδας Παναγιώτης  Ζαφειρίου, είναι μονάδες φροντίδας της υγείας και ως εκ τούτου έτοιμα ν’ αποτελέσουν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Η συζήτηση, όπως ειπώθηκε, εξελίχθηκε σε φιλικό  κλίμα για το καλό του τόπου, διότι το ζήτημα αυτό αποτελεί αναπτυξιακή πρόταση ενόψει της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ για τη διασυνοριακή υγεία.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ αποφασίστηκε η συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το ΣΔΙΠ, ώστε να επεξεργαστούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Από πλευράς του ΣΔΙΠ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο γ.γ.  Μάρκος Δανάς, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής  Α. Συγγιρίδης και Δ. Συλεούνης, ο επιστημονικός σύμβουλος Δρ. Ζ. Αγγελίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, καθηγητής  Κ. Κουσκούκης.

Μια μέρα νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΔΙΠ επισκέφθηκε το προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το γενικό πρόξενο Δρ. Ίνγκο Βον Βος.
Στη συζήτηση τέθηκε από τα μέλη του Συνδέσμου το θέμα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας. Ο κ. πρόξενος δεσμεύτηκε στη διαμεσολάβηση  ώστε κοινή αντιπροσωπεία των δύο χωρών να έχει συνάντηση.  

Ο  κ.Ζαφειρίου τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία Γερμανών συνταξιούχων στις ελληνικές λουτροπόλεις και ζήτησε από τον πρόξενο να συνδράμει στην προώθηση του νέου οδηγού των Ιαματικών πηγών  στα  γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία προς ενημέρωση των ασφαλισμένων, προκειμένου ν’ ασκούν θερμαλιστικές δράσεις στις ελληνικές λουτροπόλεις συνδυάζοντας θεραπεία και τουρισμό.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις