Μαρόκο: Εταιρία επενδύει 12,3 δισ. δολάρια για αύξηση της παραγωγής λιπασμάτων από «πράσινες» πηγές ενέργειας

Περί τα 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η μαροκινή εταιρία παραγωγής λιπασμάτων, OCP προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή λιπασμάτων από πράσινες πηγές ενέργειας έως το 2027, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της χώρας Mostafa Terrab.

Η εταιρεία θα επενδύσει αποκλειστικά σε έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας ως μέρος της νέας προσπάθειας της στρατηγικής για επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ως μέρος της νέας πρωτοβουλίας, η OCP θα επενδύσει επίσης σε αφαλάτωση με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της. Μέρος του επενδυτικού σχεδίου περιλαμβάνει χρηματοδότηση προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς. Το σχέδιο θα στηρίξει 600 διαφορετικές επιχειρήσεις και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 25.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τόσο η OCP όσο και ο Βασιλιάς του Μαρόκου έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. «Σήμερα, το 86% των αναγκών του OCP καλύπτεται από πράσινη ενέργεια. Το ενεργειακό μας πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο 100% της πράσινης ενέργειας μέχρι το 2028», αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της OCP.

Τα φωσφορικά άλατα και τα σχετικά επεξεργασμένα προϊόντα, όπως τα λιπάσματα, οδήγησαν τις εξαγωγές του Μαρόκου σε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο δεκάμηνο του 2022 - ένα νέο ρεκόρ για το βασίλειο.

Αν και εδρεύει στο Μαρόκο, ο Όμιλος OCP δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους. Η εταιρεία ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1920 και τώρα ανήκει στο μαροκινό κράτος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις