«Πράσινο φως» για ένταξη 44 αρδευτικών-κτηνοτροφικών έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δεκαοκτώ αρδευτικά έργα και είκοσι έξι κτηνοτροφικά, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 480.583,11 ευρώ, εκ των 138.068,84 είναι από Δημόσιες Επενδύσεις, μετά την έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού 2022, από την Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης, καθώς και όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2020 και δεν αποπλήρωσαν έγκαιρα την συμμετοχή τους. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα, καθώς μπορούν να κάνουν χρήση τόσο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσο και οι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης.

«Ακόμη ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά από την Περιφέρεια. Εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας 44 προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και για το 2022 μέσω του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού» χρηματοδοτούμε την κατασκευή δικτύων για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις