Η Mitsui & Co μέτοχος της Euricom

Η Euricom S.p.A. o κορυφαίος παγκόσμιος όμιλος ρυζιού, καλωσορίζει τη Mitsui & Co. τoν παγκόσμιο εμπορικό και επενδυτικό όμιλο , ως νέο μέτοχο της Euricom με σκοπό τη συνεχή
αναπτυσσόμενη και επιτυχημένη στρατηγική επέκτασής του.

Η Mitsui διαθέτει ισχυρή παγκόσμια εξειδίκευση στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στα όσπρια, στην εγχώρια αγορά της, την Ιαπωνία, ως μία από τις πιο εξελιγμένες αγορές όσον αφορά την  καινοτομία προϊόντων και διαδικασιών. Είναι μια παγκόσμια εμπορική και επενδυτική εταιρεία με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε περίπου 63 χώρες στην Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια, την Κεντρική και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ωκεανία.

Ως μέρος της συναλλαγής, η Mitsui και η Euricom έχουν συνάψει δεσμευτικές συμφωνίες με τις οποίες η Mitsui θα γίνει νέος μέτοχος μειοψηφίας της Euricom ενώ ο κ. Bruno Sempio θα συνεχίσει να έχει τον πλήρη έλεγχο της Euricom και να ηγείται της ομάδας διαχείρισης της σε αποκλειστική βάση ελέγχου. Η συναλλαγή αποτιμά την Euricom σε εταιρική αξία πάνω
από 500 εκατ. €.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Euricom όπου οι ιδρυτές, η οικογένεια Sempio και η οικογένεια Nervi, αποδέχονται μια επένδυση με σκοπό την ισχυρή του απόδοση, τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και τη σταθερή πλατφόρμα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η επένδυση της Mitsui, σε συνδυασμό με την παγκόσμια εμβέλεια και την τεχνογνωσία της στα τρόφιμα, θα υποστηρίξει τη Euricom για να επιτύχει τον αναπτυξιακό στόχο της για ισχυρή αύξηση του μεγέθους της νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η Κωστηνάκη Γεωργία Διευθύνουσα Σύμβουλος & Πρόεδρος της Euricom Hellas, σχολίασε:
«Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ και να εργάζομαι 23 χρόνια στο Group της Euricom , κάθε χρόνος είναι μία νέα εξαιρετική εμπειρία και μία νέα πρόκληση. Έχουμε αναπτύξει στενή σχέση με την ομάδα της Mitsui και εντοπίσαμε σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία, θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε περαιτέρω την παγκόσμια ηγεσία μας, εδραιώνοντας την ισχυρή μας θέση στις βασικές περιοχές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και Ασίας, χτίζοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, και πιο συγκεκριμένα στην αγορά των οσπρίων. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα όσπρια και το ρύζι είναι παρόμοιες κατηγορίες και συχνά προέρχονται, επεξεργάζονται και πωλούνται με παρόμοιο τρόπο. Και οι δύο κατηγορίες αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερή και διαρκή μακροπρόθεσμη αύξηση της κατανάλωσης λόγω της έντονης ανάπτυξης των ευρωπαίων καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή καθώς και την διατροφή σε τρόφιμα υψηλής φυτικής πρωτεΐνης, μια αγορά εξίσου σημαντική και στη χώρα μας. Επίσης εξετάζουμε συνέργειες για προώθηση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων παγκοσμίως.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις