Εμφάνιση περονόσπορου στα αμπέλια

Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές για την εμφάνιση περονόσπορου στα αμπέλια.

Η αυξημένη υγρασία και οι πολύ μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ως συνέπεια την αύξηση συμπτωμάτων περονόσπορου στα αμπέλια

. Τα συμπτώματα είναι περισσότερο έντονα στις πρώιμες και λιγότερο προς τις μεσοπρώιμες περιοχές.

Οι παραγωγοί καλούνται να παρακολουθούν τα δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων που εκδίδονται από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings/188-irakleio  και  καθώς το μικροκλίμα της κάθε περιοχής διαφέρει, να παρακολουθούν συνεχώς τα αμπέλια τους για την εμφάνιση συμπτωμάτων της ασθένειας και να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες  των δελτίων και των ειδικών επιστημόνων (γεωπόνων ή τεχνολόγων γεωπόνων).

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους παραγωγούς ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι υποχρεωμένοι χρησιμοποιούν εγκεκριμένα σκευάσματα, να ακολουθούν τις οδηγίες της ετικέτας του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις