Πυρηνοτρήτης στην ελιά

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, ενημερώνει για τον πυρηνοτρήτη στην ελιά:

Ο πληθυσμός του εντόμου, μετά την έναρξη της πτήση της καρπόβιας γενιάς στις 7-9 Ιουνίου, εμφανίζει μία δεύτερη δυναμική παρουσία, στις 19-21 Ιουνίου στις πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής και Πιερίας, ενώ στις περιοχές της ορεινής Πιερίας και της ορεινής Χαλκιδικής η αύξηση των συλλήψεων του εντόμου εμφανίζει μια οψίμηση 3 ημερών.

Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας, η παρουσία των περισσότερων αυγών υπολογίζεται το χρονικό διάστημα 24–28 Ιουνίου για τις πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής και Πιερίας. Αντίστοιχα, στις περιοχές της ορεινής Πιερίας και της ορεινής Χαλκιδικής η παρουσία των περισσότερων αυγών υπολογίζεται το χρονικό διάστημα 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

Ενδεικτικός χρόνος επέμβασης:

-24–28 Ιουνίου για τις παραθαλάσσιες-πεδινές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.
-28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου για τις ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.
-Συμβουλευτείτε πότε έγινε η τελευταία επέμβαση, τη δραστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και την χρονική κάλυψη που δίνει αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις