Γεωργικές Προειδοποιήσεις για την Ροδακινιά
Γεωργικές Προειδοποιήσεις για την Ροδακινιά

ΑΝΑΡΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Anarsia lineatella Zeller, Lepidoptera: Gelechiidae)

• Από τα δεδομένα των παγίδων στις περιοχές της Πιερίας, της Ημαθίας και της Πέλλας η πτήση του εντόμου εμφανίζει σημαντική αύξηση των συλλήψεων στις περισσότερες περιοχές, το χρονικό διάστημα 19-23 Μαΐου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΦΥΛΛΟΔΕΤΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Adoxophyes orana Fischer von Rosslerstamm, Lepidoptera: Gelechiidae)

• Από τα δεδομένα των παγίδων στις περιοχές της Πιερίας, της Ημαθίας και της Πέλλας η πτήση του εντόμου δεν εμφανίζει κάποια σημαντική αύξηση των συλλήψεων τις τελευταίες ημέρες στις περισσότερες περιοχές

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

• Συνίσταται επαναληπτική επέμβαση για την Ανάρσια σε οπωρώνες με βεβαρημένο ιστορικό προσβολών.

• Συμβουλευτείτε πότε έγινε η τελευταία επέμβαση, τη δραστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και την χρονική κάλυψη που δίνει αυτή.

• Για την επιλογή του κατάλληλου Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στο ακόλουθο link, επιλέγοντας καλλιέργεια (ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ/ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ) και έντομο (εχθρό) (Anarsia lineatella, ΑΝΑΡΣΙΑ): http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_ENEMY_crops.aspx

• Κατά την επιλογή του Φυτοπροστατευτικού Προϊόντος, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και χρόνο εφαρμογής.

• Το δελτίο παρέχει μια τάση της πορείας των πληθυσμών των εντόμων, η οποία δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική για κάθε αγροτεμάχιο. Οι παραγωγοί, προκειμένου να πάρουν την απόφαση επέμβασης ή όχι και πότε, καλούνται να λαμβάνουν υπόψη τους τις δικές τους παρατηρήσεις και το ιστορικό του κάθε οπωρώνα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις