Κοζάνη:  Μειωμένη κατά 30% η φετινή παραγωγή κρόκου
Κοζάνη: Μειωμένη κατά 30% η φετινή παραγωγή κρόκου

Μειωμένη σε ποσοστό άνω του 30% αναμένεται η φετινή παραγωγή κρόκου στην Κοζάνη, με τις ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες να έχουν λαβώσει το άνθος του φυτού, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του «Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης» Βασίλης Μητσόπουλος.

«Οι βροχές της προηγούμενης εβδομάδας, σε συνδυασμό με την έντονη ομίχλη που ακολούθησε, κατέστρεψαν το άνθος του κρόκου, το οποίο έπεσε στο χώμα», σημείωσε ο κ. Μητσόπουλος και γνωστοποίησε ότι οι κροκοπαραγωγοί Κοζάνης, οι μοναδικοί επί ελληνικού εδάφους, θα επιχειρήσουν να ισοσκελίσουν τη φετινή αναμενόμενη ζημιά, με αύξηση στην τιμή του τελικού προϊόντος κατά 10%, από τις αρχές του 2022.

«Αυτή η αύξηση δεν θα μας κάνει πλούσιους, αλλά θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε μέρος των εξόδων μας, που ολοένα και αυξάνονται, λόγω και των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας -μεταξύ άλλων- στην αύξηση των τιμών ενέργειας, πετρελαίου και αγροεφοδίων, υπό το πρίσμα μάλιστα της έλλειψης εργατικών χεριών, «που κάθε χρόνο η εύρεσή τους γίνεται ολοένα και με μεγαλύτερη δυσκολία», υπογράμμισε.

πηγη: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις