Καλαμπόκι: Έλλειψη σε σπόρους, συνδεδεμένη γιοκ- Οργή στους αγρότες που δεν ξέρουν τι πραγματικά ισχύει
Καλαμπόκι: Έλλειψη σε σπόρους, συνδεδεμένη γιοκ- Οργή στους αγρότες που δεν ξέρουν τι πραγματικά ισχύει

Διευκρινίσεις και μάλιστα με επίσημη μορφή περιμένουν οι αγρότες σχετικά με την καλλιέργεια καλαμποκιού. Οι αγρότες θέλουν να έχουν στα χέρια τους μια έγκυρη απόφαση για το τι θα ισχύσει φέτος με την αγρανάπαυση και την καλλιέργεια καλαμποκιού καθώς φοβούνται ότι όχι μόνον δεν θα βγάλουν τα λεφτά τους αλλά θα βρεθούν να πληρώνουν και πρόστιμα.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν στο agrocapital.gr αυτήν τη στιγμή υπάρχει έλλειψη σε σπόρους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια αλλά και σε λιπάσματα, οπότε όποιος θέλει να επενδύσει σε αυτήν το πιο πιθανό είναι να μην τα καταφέρει και τελικά να ζημιωθεί.

Συνδεδεμένη τέλος για το καλαμπόκι

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει τελικά συνδεδεμένη ενίσχυση στο καλαμπόκι μέχρι τα 56 ευρώ το στρέμμα από τη φετινή χρονιά, ξεκαθάρισε μιλώντας στο πλαίσιο εσπερίδας που έγινε από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στο Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος στην Καρδίτσα, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Μπαγινέτας. Η συνδεδεμένη θα δοθεί από τη νέα χρονιά στο καλαμπόκι, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, καθώς το αίτημα που κατάθεσε ο Έλληνας υπουργός Γεωργίας για εξαίρεση φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν το έκανε αποδεκτό η Κομισιόν, σημείωσε ο κ. Μπαγινέτας.

Φυσικά αυτή η δήλωση ακυρώνει ουσιαστικά όσα είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι ένα από τα κίνητρα προς τους αγρότες να καλλιεργήσουν είναι η ένταξη του μαλακού σιταριού και του αραβόσιτου στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Έτσι θεωρείται απίθανο να δοθούν χρήματα για την εν λόγω συνδεδεμένη εκτός αν υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις