Πάνω από 5.000 τόνους η παραγωγή σταφυλιών στη Σάμο

Ξεπέρασε τους 5.000 τόνους σταφυλιών η παραγωγή στη Σάμο, παρουσιάζοντας μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΣ Σάμου αυτή η πτώση αυτή θεωρείται φυσιολογική αφού κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο οι αμπελώνες είχαν υπερπαραγωγή και με δεδομένο ότι οι αμπελώνες του νησιού δεν αρδεύονται.

Η φετινή εσοδεία εμφανίζεται ως μια δυνατή και ποιοτική χρονιά μιας και οι οίνοι που παράγονται είναι άκρως αρωματικοί με πολύ καλές οξύτητες και μεγάλες προοπτικές παλαίωσης.

Η εκτιμώμενη εικόνα για τους λευκούς ΞΗΡΟΥΣ οίνους που παράγονται από την εσοδεία 2022 είναι πως έχουμε οίνους πολύ αρωματικούς με βελτιωμένη οξύτητα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και λίγο πιο αυξημένο αλκοολικό τίτλο, καθώς τα σταφύλια είχαν εξαιρετική φαινολική ωριμότητα.

Όσον αφορά στους λευκούς ΓΛΥΚΕΙΣ οίνους, η εικόνα είναι αντίστοιχη. Η αυξημένη οξύτητα θα βοηθήσει πολύ ώστε να απολαύσουμε οίνους περισσότερο αρωματικούς και ισορροπημένους.

Για τους ερυθρούς και ροζέ, η εσοδεία είναι σαφώς καλύτερη από την περσινή. Η ωρίμανση των σταφυλιών ήταν ομαλή και οι οίνοι που παράγονται διαθέτουν ισορροπημένη γεύση και χρώμα ικανοποιητικό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις