Γεωργικές προειδοποιήσεις για την πατάτα

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Παρατηρήσεις: Οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε στάδιο ευπαθές στην ασθένεια. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την διάρκεια διύγρανσης των φύλλων και τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της διύγρανσης, δημιούργησαν μολυσματικές συνθήκες στις καλλιέργειες. Συστάσεις: Στις καλλιέργειες που ήταν απροστάτευτες κατά τις βροχοπτώσεις να γίνουν άμεσα θεραπευτικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ, την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις περιοχές θα παρουσιαστεί ηλιοφάνεια.

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΑ

Διαπιστώσεις: Παρατηρούνται τοπικές εξάρσεις. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την εκδήλωση ελαφριών προσβολών. Συστάσεις: Συνιστάται η συνέχιση των επεμβάσεων, με εφαρμογές ανά 10ήμερο με σκευάσματα που είναι κατάλληλα και για τον περονόσπορο. Να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα φυτά με ύποπτα συμπτώματα.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Από τις λίστες με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα σκευάσματα έκδοσης 25/02/2022, σύμφωνα με τις οδηγίες του σχεδίου φυτοπροστασίας του γεωπόνου για την επιλογή φυτοπροστατευτικού, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής. Θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, την προστασία του αγρότη, του καταναλωτή, των ωφέλιμων οργανισμών και του περιβάλλοντος. Επειδή πλησιάζει η συγκομιδή, απαιτείται η αυστηρή τήρη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις