7 καπνιζόμενα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε και δεν είναι μαριχουάνα

Ενώ πολλά βότανα είναι καπνιζόμενα, αυτά που αναφέρονται παρακάτω είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα και καλλιεργούνται εύκολα στο σπίτι. Ας δούμε παρακάτω τις ιδιότητές τους, τον τύπο του φυτού αλλά και τον τρόπο ανάπτυξής τους

Mullein (Verbascum thapsus)

Φυτικές ιδιότητες: Το Mullein έχει μακρά ιστορία χρήσης ως τονωτικό των πνευμόνων. Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να σταματήσετε να βήχετε όταν είστε άρρωστοι.

Ιδιότητες καπνίσματος: Ο καπνός είναι εξαιρετικά ελαφρύς και ήπιος, σχεδόν σαν αέρας καπνίσματος και σχεδόν άοσμος.

Τύπος φυτού: Αυτό το διετές βότανο μεγαλώνει έως και δύο πόδια πλάτος στη βάση, με τους μίσχους λουλουδιών να υψώνονται έξι πόδια ή περισσότερο.

Πώς αναπτύσσεται: Θεωρείται από κάποιους ως ζιζάνιο κήπου, αυτό το φυτό με ασαφή φύλλα είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί από σπόρους που φυτεύτηκαν απευθείας στον κήπο την άνοιξη. Προτιμά μια ηλιόλουστη τοποθεσία και έδαφος που είναι καλά στραγγιζόμενο και όχι πολύ γόνιμο. Επωφελείται από λίγο πότισμα ως σπορόφυτο, αλλά είναι ανθεκτικό στην ξηρασία μόλις εγκατασταθεί.

Skullcap (Scutellaria spp.)

Φυτικές ιδιότητες: Το Skullcap έχει μια ήπια ηρεμιστική δράση όταν καπνίζεται.

Ιδιότητες καπνίσματος: Αυτό το βότανο είναι μέτριο καπνό, με αρκετά ουδέτερη γεύση.

Τύπος φυτού: Ένα απλωμένο πολυετές φυτό που μεγαλώνει περίπου ένα πόδι, το skullcap κάνει ένα ελκυστικό κάλυμμα εδάφους στον κήπο.

Πώς αναπτύσσεται: Σπείρετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους την άνοιξη, φυτεύοντας τα σπορόφυτα σε ηλιόλουστη ή μερικώς σκιερή τοποθεσία με πλούσιο χώμα μόλις ζεστάνει ο καιρός. Το Skullcap απαιτεί εβδομαδιαίο πότισμα κατά τις περιόδους ξηρασίας. Κόψτε το αποξηραμένο φύλλωμα στο έδαφος κάθε φθινόπωρο.

Coltsfoot (Tussilago farfara)

Ιδιότητες βοτάνων: Το Coltsfoot είναι αποχρεμπτικό, που βοηθά στην απελευθέρωση του φλέγματος από τους πνεύμονες.

Ιδιότητες καπνίσματος: Αυτό το βότανο έχει ελαφρύ καπνό με ουδέτερη γεύση, αλλά μπορεί να προκαλέσει σκληρό βήχα εάν χρησιμοποιηθεί σε υψηλή συγκέντρωση σε μείγματα καπνίσματος.

Τύπος φυτού: Αυτό το κάλυμμα εδάφους ύψους 6 έως 12 ιντσών εξαπλώνεται από υπόγεια ριζώματα για να σχηματίσει εκτεταμένες αποικίες κάτω από βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης.

Πώς αναπτύσσεται: Οι αποξηραμένοι σπόροι της κολτσούδας σπάνια βλασταίνουν, αλλά οι «φρέσκοι» σπόροι, καθώς και τα φυτά σε γλάστρες, είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Πλούσιο, υγρό χώμα και μια τοποθεσία σε ηλιόλουστη ή μισή σκιά είναι οι προτιμώμενες συνθήκες ανάπτυξης αυτού του φυτού.

Mugwort (Artemesia vulgaris)

Ιδιότητες βοτάνων: Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί κάπνιζαν Mugwort για να προωθήσουν ζωντανά όνειρα. Παράγει επίσης ένα πολύ ήπιο ψυχοτρόπο αποτέλεσμα ενώ είστε ξύπνιοι.

Ιδιότητες καπνίσματος: Αυτό το βότανο είναι ελαφρύς καπνός με ευχάριστη, ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Τύπος φυτού: Το Mugwort είναι ένα εξαπλωμένο πολυετές φυτό με ύψος έως και 2 πόδια.

Πώς αναπτύσσεται: Ενώ οι σπόροι είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο, το mugwort είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε από ένα φυτό σε γλάστρα ή με τη μεταφύτευση μιας συστάδας. Το Mugwort ευδοκιμεί με λίγη προσοχή μόλις εγκατασταθεί, αλλά προσέξτε: μπορεί να γίνει επεμβατικό, ειδικά σε υγρές τοποθεσίες. Κόβετε τα αποξηραμένα κοτσάνια στο έδαφος κάθε φθινόπωρο.

Uva-Ursi (Arctostaphylos uva-ursi)

Ιδιότητες βοτάνων: Γνωστό και με το όνομα Algonquin kinnikinnick, αυτό το ιθαγενές φυτό το κάπνιζαν οι ιθαγενείς φυλές της Αμερικής για τελετουργικούς σκοπούς.

Ιδιότητες καπνίσματος: Το βότανο Uva-ursi είναι ένας μέτριος καπνός με έντονη γήινη γεύση.

Τύπος φυτού: Αυτό το ελκυστικό ξυλώδες εδαφοκάλυμμα, το οποίο μεγαλώνει περίπου 6 ίντσες, είναι ένα δημοφιλές φυτό εξωραϊσμού.

Πώς αναπτύσσεται: Το Uva-ursi είναι πολύ δύσκολο να πολλαπλασιαστεί με σπόρους, επομένως είναι καλύτερο να προμηθευτείτε δείγματα σε γλάστρες από ένα φυτώριο φυτών στην περιοχή σας ή από έναν διαδικτυακό προμηθευτή. Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστη ή ελαφριά σκιά. η άριστη αποστράγγιση είναι απαραίτητη. Το Uva-ursi είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και απαιτεί λίγη φροντίδα μόλις εγκατασταθεί.

Μέντα (Mentha spp.)

Φυτικές ιδιότητες: Οι μέντες χρησιμοποιούνται κυρίως για να προσδώσουν γεύση στα μείγματα καπνίσματος. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με τις οποίες αξίζει να πειραματιστείτε, συμπεριλαμβανομένης της δυόσμου (Mentha spicata) (φωτογραφία), της μέντας (Mentha piperita) και της μέντας σοκολάτας (Mentha x piperita «Σοκολάτα»). Στενοί συγγενείς της μέντας, συμπεριλαμβανομένου του βάλσαμου λεμονιού (γεύση λεμονιού) και του yerba buena (γλυκιά γεύση μενθόλης), συχνά ενσωματώνονται και σε μείγματα καπνίσματος.

Ιδιότητες καπνίσματος: Διαφέρει ανάλογα με το είδος.

Τύπος φυτού: Αυτά τα ποώδη πολυετή φυτά εξαπλώνονται για να σχηματίσουν εκτεταμένες αποικίες κάτω από βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης.

Πώς αναπτύσσεται: Οι μέντες είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν από φυτά σε γλάστρες ή με τη μεταφύτευση παρά με τη σπορά σπόρων. Ο μερικός ήλιος και το πλούσιο, υγρό έδαφος είναι οι προτιμώμενες συνθήκες καλλιέργειας. Οι μέντες μπορούν να γίνουν επεμβατικές στον κήπο, ειδικά σε υγρές περιοχές, επομένως μπορεί να θέλετε να τις περιορίσετε σε μια γλάστρα. Κόβετε τα αποξηραμένα κοτσάνια στο έδαφος κάθε φθινόπωρο.

Φασκόμηλο (Salvia spp.)

Πώς να φτιάξετε το δικό σας μείγμα βοτάνων καπνίσματος

Τα μείγματα καπνίσματος είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προσωπικών γούστων και προτιμήσεων – πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς βοτάνων για να δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα – αλλά εδώ είναι τα βασικά για να ξεκινήσετε.

Συγκομίστε φρέσκα, νεαρά φύλλα, ιδανικά το πρωί αφού εξατμιστεί η δροσιά.

Στεγνώστε τα φύλλα αργά σε εσωτερικούς χώρους – δοκιμάστε να τα κρεμάσετε σε δέσμες από την οροφή ή να τα απλώσετε σε μια οθόνη παραθύρου. Μην τα στεγνώνετε γρήγορα σε φούρνο, καθώς θέλετε τα φύλλα να διατηρούν λίγη υγρασία για πιο απαλό καπνό.

Μόλις στεγνώσουν, θρυμματίστε τα φύλλα με το χέρι σε ομοιόμορφη σύσταση.

Συνδυάστε σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

Γενικές Οδηγίες :

Το Mullein είναι η ιδανική «βάση» για μείγματα καπνίσματος γιατί είναι τόσο ελαφρύς, απαλός καπνός. Θα πρέπει να σχηματίζει περίπου το 50% του μείγματος.

Στη συνέχεια, προσθέστε πολλά άλλα βότανα για το «σώμα» του μείγματος. Το Mugwort και το skullcap δημιουργούν έναν πιο κεφαλοειδές καπνό, ενώ το uva-ursi του δίνει περισσότερη ποιότητα που μοιάζει με καπνό. Προσθέστε λίγο coltsfoot εάν οι πνεύμονες σας ερεθίζονται από τη συχνή χρήση καπνού. Σε συνδυασμό, αυτά τα βότανα θα πρέπει να αποτελούν περίπου το 40 τοις εκατό του μείγματος.

Χρησιμοποιήστε αρωματικά βότανα, όπως μέντα και φασκόμηλο, για το τελευταίο 10 τοις εκατό του μείγματος.

Εάν το μείγμα είναι πολύ σκληρό όταν το καπνίζετε, δοκιμάστε να ψεκάζετε τα αποξηραμένα βότανα με ένα μπουκάλι ψεκασμού για να επαναφέρετε την υγρασία.

Αποθηκεύστε τα μείγματα καπνίσματος σε γυάλινα βάζα ή επανασφραγιζόμενες πλαστικές θήκες.

Φυτικές ιδιότητες: Τα φασκόμηλα χρησιμοποιούνται κυρίως για να προσδώσουν γεύση στα μείγματα καπνίσματος. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με τις οποίες αξίζει να πειραματιστείτε, όπως το λευκό φασκόμηλο (Salvia apiana), το μαύρο φασκόμηλο (Salvia mellifera) και το φασκόμηλο ανανά (Salvia elegans) (στη φωτογραφία παραπάνω). Προσοχή όμως: Ένας τύπος φασκόμηλου, το Salvia divinorum, έχει ισχυρές ψυχοτρόπες ιδιότητες και είναι παράνομο σε πολλές πολιτείες (πολλοί κηπουροί παραβαίνουν κατά λάθος τον νόμο)

Ιδιότητες καπνίσματος: Διαφέρει ανάλογα με το είδος.

Τύπος φυτού: Τα περισσότερα φασκόμηλα είναι θαμνώδη πολυετή φυτά, που κυμαίνονται από λιγότερο από 1 πόδι έως πάνω από 6 πόδια ύψος.

Πώς αναπτύσσεται: Οι συνθήκες καλλιέργειας ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, αλλά οι περισσότεροι σοφοί προτιμούν τον ήλιο και τις ξηρές συνθήκες. Περικόψτε τα περίπου 50 τοις εκατό κάθε φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις