Εμφάνιση στη Χώρα μας του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda

 Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαιώθηκε η παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda  στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Ανατολικής Αττικής και Λασιθίου της Χώρας μας. Συγκεκριμένα το έντομο βρέθηκε σε δύο παγίδες που είχαν εγκατασταθεί σε δύο αγρούς καλλιέργειας τομάτας (θερμοκηπίου και υπαίθρια) στην Π.Ε. Λακωνίας, σε παγίδα που είχε τοποθετηθεί σε υπαίθρια καλλιέργεια μελιτζάνας πλησίον του αεροδρομίου στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και σε δύο αγρούς καλλιέργειας τομάτας στην Π.Ε. Λασιθίου.

Το είδος Spodoptera frugiperda ανήκει στην οικογένεια Noctuidae και είναι εξαιρετικά πολυφάγο. Έχει καταγραφεί σε πάνω από 350 είδη φυτών ξενιστών από περισσότερες από 75 οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Η ζημιά μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή, ιδιαίτερα όταν το Spodoptera frugiperda απαντάται σε μεγάλους πληθυσμούς.

Σε περιπτώσεις υπόπτων συμπτωμάτων επικοινωνείτε με το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης καθώς και με το τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ (e-mail: planthealth@ minagric.gr)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις