Εδαφολογικές Αναλύσεις και νέες φυτείες ακτινίδιων

Μια νέα παρέμβαση του Βασίλη Έξαρχου Γεωπόνου-Msc-Υποψήφιου Διδάκτορα Εδαφολογίας,  αυτή την φορά από φυτεία 30 στρεμμάτων ακτινιδίων στην Φιλώτεια της Αριδαίας Ν. Πέλλας.

 Σαν συνέχεια του προηγούμενου άρθρου για τις "προϋποθέσεις" μίας καλής φυτείας ο κ. Έξαρχος όπως είχαμε πει, επιβλέπει ο ίδιος την διαδικασία της φύτευσης και εκπαιδεύει το προσωπικό(φωτογραφία 2) φυτεύσεις επί του πεδίου μιας και ισχύει και εδώ όπως συνηθίζει να λέει ότι η… αρχή είναι το ήμισυ του παντός… Η παρέμβαση αυτή την φορά αφορά τις Εδαφολογικές αναλύσεις στα νεόφυτα κτήματα, αυτά που πολλοί παραγωγοί καταστρατηγούν το πρωτόκολλο και δεν τις κάνουν πριν. Έτσι ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση που φυτεύουμε ή φυτέψαμε πρόσφατα, δεν χάνουμε την ευκαιρία να έχουμε τις πολύτιμες πληροφορίες από τις Εδαφολογικές Αναλύσεις πού θα μας βοηθήσουν για να βγάλουμε ένα πρόγραμμα.

 Πάντα σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο κυριαρχεί στον αγροτικό κόσμο η εσφαλμένη άποψη ότι τα νεόφυτα κτήματα δεν χρειάζονται λίπανση. Αυτό είναι παντελώς λάθος, σίγουρα χρειάζονται μικρή, προσεκτική και στοχευμένη λίπανση που θα βοηθήσει το νεαρό φυτό. Επειδή όμως τα νεόφυτα  είναι πολύ ευαίσθητα στις παρεμβάσεις αυτές, επιβάλλεται να γίνει οπωσδήποτε εδαφολογική ανάλυση και με τις οδηγίες του συνεργαζόμενου Γεωπόνου να προβείτε σε μια μικρή "χειρουργική" λίπανση.

Και με την ευκαιρία αυτή μην ξεχνάτε τον χρυσό κανόνα της λίπανσης… πολλές φορές και από λίγο...

Επειδή όμως το κόστος των εργατικών είναι πολύ υψηλό για να τηρήσετε τον προηγούμενο κανόνα ο οποίος εννοείται ότι αφορά και τα ενήλικα ακτινίδια, πρέπει να ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ "ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΤΗΡΑ" και να λιπαίνετε κατά 90 % με υδατοδιαλυτά λιπάσματα…

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις