Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στο ΚΙΣ  για τον Ναζισμό στην Ουκρανία, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το ρωσικό εμπάργκο

 

 Ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου σχετικά με τον Ναζισμό στην Ουκρανία και την δράση του κατά των Ελληνορωσικών και Ευρωρωσικών σχέσεων (κυρώσεις και επακόλουθο εμπάργκο), επ’ ευκαιρία και του θέματος που ανέκυψε με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδη.

Το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη στείλει επιστολή τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ  Βορίδη όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια για την ανάγκη να κινηθεί η Ελλάδα προς την κατεύθυνση της ακύρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε και η Ρωσία να σταματήσει το εμπάργκο τουλάχιστον στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και αυτό διότι είναι πια αποδεδειγμένο ότι η βάση στην οποία στηρίχθηκε η επιβολή των κυρώσεων αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη και υποστήριξη της ναζιστικής ισχύος που έφερε στην εξουσία το καθεστώς Ποροσένκο.           

Είναι ευνόητο ότι η θέση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου πάνω σε αυτό το θέμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Με βάση τις τοποθετήσεις του μέχρι τώρα προφανώς θα στήριζε μία τέτοια αντιναζιστική ενέργεια, δηλαδή τη διακοπή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε βέβαια και η Ρωσία να άρει το εμπάργκο κατά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, διότι η ίδια η επιβολή κυρώσεων αποτέλεσε υποστήριξη ναζιστικής ισχύος και εκθειασμό της ναζιστικής ισχύος όπως εκφράστηκε στο πραξικόπημα.

Είναι πια καιρός να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα που δηλητηρίασε τις σχέσεις μας με την Ρωσία και εξυπηρέτησε αμετανόητους Ναζιστές στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Ε.Ε.

 

 

 

Η επιστολή του ΑΚΚΕΛ στο ΚΙΣ

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.,

 

Από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ θα επιθυμούσαμε να σάς ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την τοποθέτησή σας σε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, το οποίο ανέκυψε μεν αρκετά χρόνια πριν, αλλά έρχεται στην επιφάνεια μετά από την παρέμβασή σας σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Βορίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι το Υπουργείο που σχετίζεται θεσμικά με τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.

Το ΑΚΚΕΛ δημιουργήθηκε μεν για την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων, που είναι και ο κυριότερος τομέας εγγυημένης ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στα αγροτικά θέματα. Ένα από τα θέματα που σχετίζεται με τον αγροτικό κόσμο σήμερα, αλλά έχει διεθνείς επιπτώσεις, είναι και το θέμα επιβολής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και το επακόλουθο εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουμε κάνει αγώνα τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και εντός της Ελλάδας έτσι ώστε να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η Ρωσία να μην έχει κανένα λόγο διατήρησης του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα. Οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί πάνω σε εξαιρετικά ανήθικο και παράνομο έδαφος και αποτελούν πλήρη υποστήριξη και κάλυψη του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο το οποίο ανέβηκε στην εξουσία μετά από το πραξικόπημα του Ποροσένκο με την αμέριστη υποστήριξη από το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Αναφορά που υποβάλλαμε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την διακοπή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε να επακολουθήσει και διακοπή του εμπάργκο, έγινε δεκτή από την Επιτροπή και προωθήθηκε σε όλα τα αρμόδια σώματα. Σκοπεύουμε να την υποβάλουμε εκ νέου για επικαιροποίηση και με την καινούργια σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας βέβαια ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διατήρηση των κυρώσεων αποτελεί έμπρακτη στήριξη και εκθειασμό της ναζιστικής ισχύος που έχει εγκατασταθεί στην Ουκρανία μετά από το πραξικόπημα (τώρα μάλιστα που οι Ουκρανοί πέταξαν τον Ποροσένκο από την εξουσία).

 Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια (τις οποίες επισυνάπτουμε) τονίζοντας ότι το θέμα του εμπάργκο πρέπει να λυθεί επιτέλους και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πραγματικά αποτελούν στήριξη της ναζιστικής ισχύος, η οποία αρχικά εξαπολύθηκε εναντίον των κατοίκων της Ουκρανίας για να καταλάβει την εξουσία και στη συνέχεια εναντίον της Ρωσίας. Οι αγρότες της Ελλάδας και της Ε.Ε. πληρώνουν (χωρίς να οφείλουν) τα αμερικανικά παιχνίδια για διατήρηση των ναζιστικών συμμοριών στην εξουσία.

Οι τοποθετήσεις του ΚΙΣ για τον κ. Βορίδη μοιραία ανασύρουν και ανάλογους προβληματισμούς για την στάση του ΚΙΣ σε θέματα όπως της ναζιστικής επιβολής στην Ουκρανία με το πραξικόπημα. Εμείς τουλάχιστον, αλλά όπως έχουμε πληροφορηθεί και πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες, δεν έχουμε δει ανακοίνωση του ΚΙΣ ή άλλων ομοειδών οργανώσεων σε άλλες πόλεις και χώρες, ούτε παρέμβαση σε δράση διαρκείας κατά της ναζιστοποίησης στην Ουκρανία και φυσικά κατά του ναζιστικού καθεστώτος που προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στις σχέσεις δυτικών χωρών με την Ρωσία και φυσικά μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας με τον αγροτικό κόσμο να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κατασκευασμένης κρίσης. Επικρατεί ένας μεγάλος προβληματισμός σχετικά με το αν οι εβραϊκές-ισραηλιτικές οργανώσεις βλέπουν ή δεν βλέπουν ότι ουσιαστικά η Ουκρανία μετά το πραξικόπημα έγινε μία χώρα πραγματικά ναζιστική δηλαδή όπου οι ναζιστικές ομάδες που επιβίωσαν μετά τον Β'  Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν τον έλεγχο της χώρας.

Διαβάζουμε ανακοινώσεις και καταδικαστικά κείμενα για συμπεριφορές τις οποίες το ΚΙΣ θεωρεί ναζιστικές, φιλοναζιστικές ή υπέρ του Ναζισμού κλπ, αλλά δεν είδαμε τουλάχιστον αντίστοιχη ένταση στην καταδίκη του καθεστώτος του Κιέβου. Εμείς σάς μεταφέρουμε τον δικό μας προβληματισμό, που είναι ταυτόχρονα και πρόταση, με την επιστολή που έχουμε στείλει στον κ. Βορίδη και στον κ. Δένδια για έστω και μονομερή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας (ώστε αυτή να άρει το εμπάργκο αμέσως μετά), πάνω στην βάση ότι η διατήρηση των κυρώσεων θα είναι συμμετοχή της Ελλάδας σε ξεκάθαρη στήριξη και εκθειασμό ναζιστικής ισχύος όπως εκφράστηκε μετά από το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

 

Το ΚΙΣ προτίθεται να παρέχει ενθάρρυνση και στήριξη τόσο στον κ. Βορίδη όσο στον κ. Δένδια και σε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους στην Ελλάδα για να κινηθούν προς διακοπή των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας;  Ώστε η Ρωσία με τη σειρά της να σταματήσει το εμπάργκο κατά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και όλα αυτά να γίνουν πάνω στη βάση της αναγνώρισης ότι η διατήρηση των κυρώσεων στηρίζεται σε παράνομο και ανήθικο έδαφος και ουσιαστικά αποτελεί εκθειασμό και στήριξη ναζιστικής ισχύος και εξουσίας.

 

Η αρχική τοποθέτησή σας σχετικά με τον κ. Bορίδη έθετε θέμα ανάγκης να κινηθεί ως υπουργός, ώστε να δείξει ότι δεν υποστηρίζει ναζιστικές ιδέες και ενέργειες.

Αν τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Δένδιας κλπ ενεργήσουν ξεκάθαρα αντιναζιστικά και ακυρώσουν το ναζιστικό προϊόν στήριξης του Ουκρανικού πραξικοπηματικού καθεστώτος, δηλαδή τις κυρώσεις, εσείς ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο θα επικροτήσετε και θα στηρίξετε μία τέτοια αντιναζιστική ενέργεια τόσο από την πλευρά τους και από την πλευρά οποιονδήποτε άλλων κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση;

Αυτό θα ήταν ένα λογικό συμπέρασμα με βάση τις τοποθετήσεις σας σχετικά με τον κ. Βορίδη και θα σάς ζητήσουμε να μάς το επιβεβαιώσετε, διότι κάτι τέτοιο θα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, αφού θα ανοίξει το δρόμο και στη Ρωσία να άρει το εμπάργκο εναντίον των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε κινηθεί όλοι σε μία εξαιρετικά αποτελεσματική κατεύθυνση εθνικής ομοψυχίας για την υπεράσπιση του Εθνικού συμφέροντος και για την έμπρακτη εξουδετέρωση μιας έκφρασης της ναζιστικής εξουσίας, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και στις μέρες μας.

Αναμένουμε την απάντησή σας και ευχόμαστε να είναι θετική.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις