ΑΚΚΕΛ: Καλεί για άμεση αποζημίωση 1.000 ευρώ ανά ΑΦΜ από τα κλεμμένα του πλεονάσματος

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) οφείλει να αναδείξει μία εξαιρετικά αντικοινωνική επίπτωση με το μέτρο κλεισίματος καταστημάτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (και προχώρησε στην επιβολή του) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, για την οποία το ΑΚΚΕΛ προτείνει λύση.

 Συμφωνούμε ότι με θέματα δημόσιας υγείας δεν παίζουμε και δεν είναι καθόλου αστείο, αλλά ακούγοντας προσεκτικά τον Πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους, φαίνεται ότι εστιάζονται αποκλειστικά στον δημόσιο υπάλληλο και τους πλούσιους.  Για όλους τους υπόλοιπους σιωπή και αδιαφορία. 

Μένουμε στο σπίτι;  Να πούμε ότι είναι σωστό. Όμως ο βιοπαλαιστής, ο μεροκαματιάρης, ο ελεύθερος επαγγελματίας,  ο παραγωγός, ο κτηνοτρόφος, αυτός που με την βία έβγαζε τα προς το ζην και αγόραζε τον άρτο υμών τον επιούσιο, κάθε μέρα τα απολύτως απαραίτητα από το μπακάλικο της γειτονιάς και πολλές φορές έγραφε και στο τεφτέρι, για την Παρασκευή που θα πληρωνόταν; Όλοι αυτοί πώς θα μείνουν στο σπίτι;  Προέβλεψε η Πολιτεία πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί;  Ή λέμε απλά ότι έρχεται στους αδρά αμειβόμενους επικοινωνιολόγους, γιατί πρέπει να πούμε κάτι;

Πώς δηλαδή θα αγοράσει προμήθειες για 15-20 μέρες,  ένα μήνα αυτός που παλεύει να εξασφαλίσει το πιάτο της ημέρας.  Ο χορτάτος της «ελίτ» δεν θα σκεφθεί ποτέ τον νηστικό.

Το ΑΚΚΕΛ όμως σκέφτεται και προτείνει. Στα χρόνια των μνημονίων οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν φτιάξει τα περιβόητα πλεονάσματα από το αίμα των Ελλήνων και τα κλεμμένα χρήματά τους. Τώρα είναι δοκιμασία και ώρα ευθύνης για τους κυβερνώντες να αποδείξουν ότι έχουν αίσθημα ευθύνης και να διαθέσουν τα ποσά του πλεονάσματος στους πολίτες που έχουν πληγεί από τα μέτρα της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων. Ειδικότερα και φυσικά με εισοδηματικά κριτήρια για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη από τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να δοθεί ένα ποσό 1.000 ευρώ ανά ΑΦΜ ώστε να καλυφθεί η ζημιά που θα υποστούν με διάφορους τρόπους.

Μέχρι τώρα είδαμε κυβερνητικούς αξιωματούχους και διάφορους άλλους υποστηρικτές τους να βγαίνουν στα κανάλια και να μιλούν ότι υπάρχει ανάγκη οι πολίτες να δείξουν αίσθημα ευθύνης, ότι δεν μπορεί να είναι ανεύθυνοι, να κάνω γενικά παρέλαση και πασαρέλα με την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, του αισθήματος ευθύνης κλπ. Τώρα ας δείξουν αυτοί πόσο υπεύθυνοι είναι, πόσο αίσθημα ευθύνης έχουν αυτοί απέναντι στους πολίτες. Αυτή είναι δοκιμασία και τους βάζουμε στο μικροσκόπιο των πολιτών για να δοκιμαστούν.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις