ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της πτηνοτροφίας ζητούν 30 βουλευτές

Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της πτηνοτροφίας ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η πανδημία του νέου κορονοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσής της, έχουν διαμορφώσει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στον τομέα της πτηνοτροφίας. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» παρουσίασαν σταθερή πτώση της τάξης του 20-30%. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΑΡΤΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ηπείρου, οι αντιπροσωπεύουν το 70% του κλάδου της πτηνοτροφίας στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, προτείνουν την αναστολή πληρωμής κτηνιατρικών και δημοτικών τελών, καθώς και αναστολή καταβολής των τελών πιστοποίησης κατά το διάστημα της κρίσης.

Τέλος, τονίζουν την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να διατεθούν τα προϊόντα των συνεταιρισμών.

Την ερώτηση υπογράφουν οι:

Τζούφη Μερόπη, Αραχωβίτης Σταύρος, Γεροβασίλη Όλγα, Κάτσης Μάριος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αποστόλου Βαγγέλης, Βαρδάκης Σωκράτης,Γκιόλας Ιωάννης, Ζαχαριάδης Κώστας, Θραψανιώτης Μανόλης, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Λάππας Σπύρος, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χαράλαμπος,Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραΐτης Θάνος, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Πούλιου Γιώτα, ΡαγκούσηςΙωάννης, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Σπίρτζης Χρήστος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Ψυχογιός Γεώργιος

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις