Λαϊκή Συσπείρωση: Για τον καταρροϊκό πυρετό
Καταρροϊκός Πυρετός

Προ των ευθυνών της θέτει τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η περιφερειακή παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σχετικά με τις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνει, αφενός για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων από τον καταρροϊκό πυρετό και αφετέρου της ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, στην περίπτωση εκδήλωσης κρουσμάτων.

Με επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει, «τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους και λοιπό βοηθητικό προσωπικό στις κρατικές κτηνιατρικές διευθύνσεις, την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια, και την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απωλεσθέντων ζώων και του εισοδήματος, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την ασθένεια».

Επίσης ζητά απαντήσεις  σχετικά με τις ενέργειες που  θα προβεί η Διοίκηση της ΠΚΜ, ώστε:

«Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος τους. Να απαλλαγούν από τα χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς. Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, ειδικά διασφαλίζοντας την γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό».

Επίσης ζητά να πληροφορηθεί και για το αν διασφάλισε η Διοίκηση της ΠΚΜ τους απαραίτητους ψεκασμούς, για την πρόληψη του συγκεκριμένου νοσήματος και άλλων ζωονόσων μεταδιδόμενων με τα κουνούπια.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις