ΜέΡΑ25 Σέρρες: «Οι αγρότες αγωνιούν για την ζάχαρη, η κυβέρνηση σιωπά»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 των Σερρών σχετικά με τους τευτλοπαραγωγούς και την άρνηση του νέου ιδιοκτήτη του εργοστασίου να παραλάβει την φετινή σοδειά. Το τοπικό ΜέΡΑ25 αφού αναλύει την διαμορφωθείσα κατάσταση, δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των τευτλοπαραγωγών και θα φέρει το θέμα στην βουλή στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Τίποτα από όσα υποσχέθηκαν κυβέρνηση, ενοικιαστής και Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας δεν υλοποιήθηκε.

Μεγάλοι χαμένοι οι αγρότες που πείστηκαν και έσπειραν τεύτλα και φυσικά η οικονομία του νομού Σερρών, η οποία δεν μπορεί να ανακάμψει.

  • Το αργότερο στις αρχές Αυγούστου φέτος, επρόκειτο να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες, ύστερα από έξι χρόνια που παρέμενε ανενεργή, δήλωνε το Γενάρη ο κ. Χρήστος Καραθανάσης.
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο των Σερρών.
  • Αναφορικά με τη στελέχωση των εργοστασίων, δήλωνε ότι στη μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες θα απαιτηθούν 150 εργαζόμενοι.

Όμως σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί του νομού είναι αγανακτισμένοι, αφού η περίοδος της καμπάνιας είναι προ των πυλών και ακόμη δεν γνωρίζουν τί θα κάνουν την παραγωγή τους.

Αυτή τη στιγμή και τα τρία μέρη αθετούν τις δεσμεύσεις τους και αλληλοκατηγορούνται, όσον αφορά στο ποιος έχει το φταίξιμο, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας που μόλις πριν λίγους μήνες υπέγραψαν.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται και θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν τόσο από τον επιχειρηματία, όσο και από την Συνεταιριστική Τράπεζα και την επίσημη Πολιτεία.

Εφέτος έχουν σπείρει περίπου 8.000 στρέμματα στο νομό Σερρών. Αυτό αν το μεταφράσουμε σε όγκο παραγωγής, σημαίνει μια ποσότητα που πλησιάζει τους 60.000 τόνους τεύτλα. Μιλάμε δηλαδή για μια αξία παραγωγής, κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουν οι παραγωγοί.

Ο αρμόδιος υπουργός κ Α. Γεωργιάδης πριν περίπου ένα χρόνο ανακοίνωσε πως θα ανοίξει το εργοστάσιο των Σερρών και προέτρεψε τους αγρότες να βάλουν τεύτλα. Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν και έσπειραν. Τώρα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη χωρίς δικαιολογίες να βρει λύση.

Το ΜέΡΑ25 νομού Σερρών, στηρίζει τον αγώνα των τευτλοπαραγωγών και δεσμεύεται να φέρει το θέμα στη βουλή, μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις