Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας για την δωρεάν χορήγηση τίτλων στους αγρότες

Το ψήφισμά αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες, μετά από ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα μη κυρωμένων διανομών.

Συγκεκριμένα με την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας παρουσιάστηκε το φαινόμενο, αγροτεμάχια, να μην μπορούν να δηλωθούν από τους αγρότες, παρότι τους έχουν παραχωρηθεί και τα χρησιμοποιούν για τριάντα και πλέον χρόνια. Το πρόβλημα  προέκυψε λόγω της αλλαγής νομοθεσίας, γραφειοκρατικών  αλλά  και οικονομικών κωλυμάτων με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιοχής να μην μπορεί να κυρώσει τις συγκεκριμένες διανομές και κατά συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν τίτλοι κυριότητας. Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Ορεστιάδας, οι οποίοι καλούνται στην ουσία να αγοράσουν τα αγροτεμάχια τους, για να μην καταχωρηθούν από το δημόσιο στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Για όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στηρίζει το αίτημα εκατοντάδων αγροτών και απαιτεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει άμεσα και με νομοθετική ρύθμιση να λύσει το πρόβλημα  και να χορηγήσει δωρεάν τους  τίτλους κυριότητας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις