Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε Βορίδη για De minimis αποζημιώσεις
Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε Βορίδη για De minimis αποζημιώσεις

Το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, λόγω των αυξημένων τιμών σε ζωοτροφές και γενικά σε πρώτες ύλες για κτηνοτρόφους, που προκλήθηκαν λόγω του lockdown αλλά και λόγω φυσικών φαινομένων. Το ΑΚΚΕΛ ζητά την καταβολή ελάχιστων αποζημιώσεων de minimis για αυτό το πρόβλημα όσο και πραγματική αποζημίωση με βοήθημα λόγω των προηγουμένων μέτρων για τον κορονοϊό όπου οι κτηνοτρόφοι ουσιαστικά έλαβαν φιλοδώρημα των 3,90 ευρώ.

Το κείμενο της επιστολής:

 

ΠΡΟΣ:            Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη

                        [email protected]

ΣΧΕΤ.:           De minimis αποζημιώσεις λόγω τιμών ζωοτροφών και μη καταβληθέντων βοηθημάτων για κορονοϊό

            Κύριε Υπουργέ,

 

            Το ΑΚΚΕΛ ζητάει de minimis στους κτηνοτρόφους για την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών αλλά και για την αποκατάσταση του εμπαιγμού του φιλοδωρήματος που ήταν το βοήθημα των 3,90 ευρώ για τον κορονοϊό.

Τα κόστη παραγωγής των κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί αρχικά λόγω ζημιάς από τον «Ιανό» σε σιτηρά και τριφύλλι, αφού δεν θα σπαρούν μετά από τις ζημιές. Με την σόγια η κατάσταση είναι ανάλογη, όπως και με τα σιτηρά στα Βαλκάνια που η παραγωγή φέτος υπήρξε μικρή λόγω ξηρασίας  και όλα αυτά μετά από το lockdown του Μαρτίου και επιπλέον μετά από το τρέχον lockdown. Στην κτηνοτροφία  διαπιστώθηκε αύξηση πάνω  10% στις πρώτες ύλες και γενικά όλες οι ζωοτροφές  έχουν υψηλότερες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση από το Υπουργείο για ενίσχυση των κτηνοτρόφων με de minimis, αλλά και με πρόσθετο βοήθημα διότι τα 3,90 ευρώ, όπως το ΑΚΚΕΛ και όλοι οι κτηνοτρόφοι τονίσαμε, είναι περισσότερο φιλοδώρημα, παρά ενίσχυση.

            Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις