ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθεί η αδικία στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

Κριτική στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου στης Βουλής και Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών της έκτακτης, λόγω πανδημίας, ενίσχυσης, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, ζητώντας την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 2019 έλαβαν ενίσχυση 12.713 άτομα και το 2020 5.575, ενώ τονίζει ότι θα μείνουν χωρίς ενίσχυση 7.138 ελαιοπαραγωγοί.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Με δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χαρ. Αθανασίου μας πληροφορεί θριαμβευτικά, ότι 5.575 ελαιοπαραγωγοί του νησιού μας, θα μοιραστούν ενίσχυση από χρήματα της ΕΕ ύψους 7.741.600 ευρώ.

Επειδή κ.Αθανασίου, ο ρόλος σας ως κυβερνητικού βουλευτή δεν πρέπει να εξαντλείται στην διεκπεραίωση ανακοινώσεων και στοιχείων που παρέχονται δημόσια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά αντιθέτως να διευθετείτε και να επιλύετε τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα όλων των κατοίκων της εκλογικής περιφέρειας που εκπροσωπείτε στη Βουλή, σας πληροφορούμε εάν δεν το γνωρίζετε, ότι οι ελαιοπαραγωγοί στη Λέσβο για το έτος 2019 ήταν 12.713 άτομα.

Άρα χωρίς ενίσχυση θα μείνουν 7.138 ελαιοπαραγωγοί, με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές ή ακόμα και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τον τόπο μας, αφού πολλοί ελαιώνες οδηγούνται σε εγκατάλειψη.

Το ερώτημα λοιπόν που θα έπρεπε να σας απασχολεί κ. Αθανασίου είναι πόσοι από αυτούς τους 7.138 ελαιοπαραγωγούς αποκλείονται άδικα από την κορονο-ενίσχυση ελαιόλαδου και τι θα κάνετε εσείς ως κυβερνητικός βουλευτής για να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία και να στηρίξετε το εισόδημα όλων των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του νησιού μας που σας ενημερώνουμε ότι τα φέρνουν δύσκολα και πολλοί από αυτούς υποφέρουν.

Σε αυτό το ερώτημα περιμένουν απάντηση οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης με ευθύνη της κυβέρνησής σας κ. Αθανασίου, σ αυτό πρέπει να απαντήσετε και δημόσια να τοποθετηθείτε.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις