ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές
ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

Να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι παραγωγοί από την Π.Ε Χανίων αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι στις λαϊκές αγορές της Κρήτης και του Λεκανοπεδίου Αττικής και οι αρνητικές συνέπειες για το εισόδημα της περιοχής μας σημαντικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου, είναι μια απόπειρα να εκλείψουν οι παραγωγοί από τις λαϊκές αγορές, ενώ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται: «το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, είναι γιατί βλέπουν και αυτοί, ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές, προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών και στην τσέπη των καταναλωτών. Το προσπάθησαν εξάλλου συστηματικά, με πρόφαση την πανδημία, όταν περιόριζαν ασφυκτικά την πρόσβαση παραγωγών και καταναλωτών στις υπαίθριες λαϊκές και πριμοδοτούσαν τις μεγάλες αλυσίδες στους κλειστούς χώρους».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις