ΣΥΡΙΖΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ: Άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών

Για μία ακόμα φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που πλήττει τον πλανήτη, προκάλεσαν την Κυριακή 18 Ιουλίου, σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και ντομάτας σε χωριά του Δήμου Φαρσάλων, αλλά και σε άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι ζημιές αυτές – λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης» - συνέβησαν σε μια χρονική περίοδο της καλλιέργειας που τις καταστούν μη αναστρέψιμες.

Εντωμεταξύ, οι συγκεκριμένες ζημιές έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες καταστροφές άλλων καλλιεργειών του νομού, από τις αρχές της χρονιάς μέχρι πρόσφατα, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός αγροτών να βλέπουν τους κόπους και τα έξοδα να χάνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας ζητάει την άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Παράλληλα, με δεδομένες τις προβλέψεις των μετεωρολόγων περί επανάληψης ανάλογων καιρικών φαινομένων τη σημερινή και την αυριανή μέρα στην περιοχή μας, εφιστά την προσοχή όσων εργάζονται στην ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις