ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Ολύμπου
ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Ολύμπου

Η υπουργική απόφαση που ετοίμασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχει τίτλο «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR 1250001 και ονομασία «Όρος Όλυμπος», προωθεί για ακόμη μια φορά, στο όνομα της δήθεν... ανάπτυξης και της δήθεν... αξιοποίησης, την γενικότερη ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική ιδεολογία της πλήρους εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ορεινών όγκων και των δασών της χώρας!

Για τους συντοπίτες μας που εδώ και δεκαετίες δεν έχουν δει να εξελίσσεται ούτε καν μια ήπια ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού κάλλους του μυθικού βουνού της Ελλάδας, η επιβολή εισιτηρίου ανόδου στις κορυφές του βουνού των Θεών, θα λειτουργήσει τελείως απωθητικά για την τοπική οικονομία, διότι:

-Δεν υπάρχει επιστροφή οφέλους στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο Ελασσόνας από την επιβολή του μέτρου

-Το όποιο όφελος το καρπώνονται μεγάλα επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα και εταιρείες ενώ μιλάμε για δημόσια περιουσία όλων των πολιτών

-Είναι πολύ υψηλό το εισιτήριο (6 ευρώ την ημέρα για τον αναβάτη και 12 ευρώ την ημέρα για άνοδο με αυτοκίνητο) για τον επισκέπτη και τον εξοντώνει οικονομικά.

-Αποτελεί «μάντρωμα» ενός Παγκόσμιου Μνημείου της Φύσης στο όνομα της δήθεν... προστασίας του, την ώρα που δεν ενισχύεται αλλά υποβαθμίζεται ο ρόλος των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βρίσκουν έτσι «πάτημα» για παρανομίες κάθε λογής ιδιώτες και πολίτες, μη σεβόμενοι το οικοσύστημα του Ολύμπου (παράνομη εκρίζωση βοτάνων, καταπάτηση ζωνών για ιδίο όφελος, παράνομη υλοτομία, παράνομο κυνήγι κλπ).

Οφείλει η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο αυτό μέτρο, το οποίο προσβάλλει όλους τους δήμους που περικλείουν, στο τεράστιο γεωγραφικό εύρος του, τον Όλυμπο και να σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τέτοιου είδους στα δασικά οικοσυστήματα. Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία μας, να παραδοθεί έρμαιο στα μονοπώλια και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις