Πράσινο κίνημα: «Ποδαρικό με ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιφυλάσσει η κυβέρνηση για το νέο έτος

Το Πράσινο Κίνημα επανέρχεται στο θέμα των αυξήσεων στο ρεύμα μετά τις νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Ιανουάριο. 
Τα νέα αυξημένα τιμολόγια των εταιρειών θα φτάσουν μέχρι και το 40% για τον πρώτο μήνα του νέου έτους. 

Το Πράσινο Κίνημα από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις ενστάσεις του στα μέτρα της Κυβέρνησης για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας ποιους εξυπηρετούσαν και σίγουρα δεν ήταν οι απλοί πολίτες αυτοί που θα ωφελούνταν. Οι τιμές λιανικής σκαρφαλώνουν σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την δήθεν καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής. Και σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση μετέφερε όλα τα βάρη και το ρίσκο των προμηθευτών στους καταναλωτές.

Το Πράσινο Κίνημα θέλει να επισημάνει, με αφορμή τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, ότι οι αυξήσεις μπορεί να μην φτάσουν σε αυτό το ύψος στους λογαριασμούς των καταναλωτών, θα επιβαρύνουν όμως τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους ίδιους τους φορολογούμενους, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για επιπλέον «μέτρα στήριξης», στα οποία τόσο... αρέσκεται η κυβέρνηση όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Το Πράσινο Κίνημα επαναλαμβάνει ότι οι πολίτες βλέπουν με τον πιο οδυνηρό για την τσέπη τους τρόπο την συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης που αντί για κατάργηση ή αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχώρησε σε κατακόρυφες αυξήσεις, καθώς οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, όπως όλοι ήξεραν ότι θα συμβεί, απορρόφησαν την ρήτρα αναπροσαρμογής μετά το νέο "δώρο" της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, από τον Οκτώβριο του 2021 (!), με ανακοίνωση είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και είχε περιγράψει λεπτομερώς αυτό που ερχότανε". 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως έγινε γνωστό, τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα  υπάρχουν 60.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη χώρα μας ενώ κάθε μέρα δίνονται 1.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης. 

Για το συγκεκριμένο θέμα η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: «Με το αριστερό θα κάνει ποδαρικό ο νέος χρόνος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας μετά τις νέες κατακόρυφες αυξήσεις στο ρεύμα. Το Πράσινο Κίνημα έχει επανειλημμένως περιγράψει τις κυβερνητικές αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα. Ειδικά μετά την – επί της ουσίας -  ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα όλα αυτά είναι εντελώς αναμενόμενα και άλλωστε το Πράσινο Κίνημα τα είχε θέσει με επίσημη ανακοίνωσή του τον Οκτώβριο του 2021. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, εκτός από το να τα θέτουμε σε δημόσια θέα, είναι όταν θα γίνουν οι εκλογές, μέσα από τη Βουλή πλέον, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις