ΚΚΕ: Οι πληττόμενοι βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγοί, δεν συμβιβάζονται με την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων που τους έβγαλε στο δρόμο
ΚΚΕ: Οι πληττόμενοι βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγοί, δεν συμβιβάζονται με την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων που τους έβγαλε στο δρόμο

«Ενώ το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συνεχίζει αποφασιστικά τις πολύμορφες κινητοποιήσεις του για να μπορούν οι αγρότες να μείνουν και να καλλιεργούν στον τόπο τους, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι χαρακτηριστική: Η απάντηση του επιτρόπου Janusz Wojciechowski στην ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, απαριθμεί τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα και την προστασία από φυσικές καταστροφές» επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Οι παρεμβάσεις αυτές σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να προσφέρουν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των πληττόμενων βιοπαλαιστών αγροτοπαραγωγών και για αυτόν τον λόγο απέχουν έτη φωτός από τα αιτήματα επιβίωσης που αυτοί προβάλλουν. Είναι ουσιαστικά η πολιτική που τους έχει βγάλει για μια ακόμα φορά στα μπλόκα του αγώνα.

Στην πραγματικότητα, τα μέτρα της ΕΕ, τα οποία κινούνται εντός του πλαισίου της ΚΑΠ, στοχεύουν στη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που έχει ως προαπαιτούμενο την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε φθηνές πρώτες ύλες που παράγουν οι αγρότες. Ενισχύουν τον μονοπωλιακό ανταγωνισμό, που είναι η αιτία της ενεργειακής φτώχειας των λαϊκών στρωμάτων, του τεράστιου κόστους της αγροτικής παραγωγής και των χαμηλών τιμών (σε σχέση με το κόστος) στα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες.

Σε ό,τι αφορά δε τις αποζημιώσεις και την προστασία της παραγωγής από φυσικές καταστροφές, η απάντηση του επιτρόπου παραπέμπει στον δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ, ο οποίος ως γνωστό δίνει ζεστό χρήμα στους εμποροβιομήχανους και στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, ενώ αντιμετωπίζει ως κόστος μια σειρά από απαραίτητα έργα υποδομής (π.χ. αντιπλημμυρικά) και μέτρα πρόληψης (π.χ. αντιχαλαζική προστασία) που δεν είναι ανταποδοτικά για το κεφάλαιο» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να προβάλλει με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοπαραγωγών για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση των αγροτικών μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών κλπ.. Αυτός ο αγώνας θα είναι πιο ισχυρός με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ προβάλλοντας παράλληλα την πραγματική διέξοδο για τον βιοπαλαιστή αγρότη που βρίσκεται στη συμπόρευση με τους εργατοϋπαλλήλους και στα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να έρθει ο λαός στην εξουσία, να γίνει ο οργανωτής και ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, ικανοποιώντας τις λαϊκές ανάγκες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις